Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball:

Camilla Herrem: - Folk må åpne opp øynene. Det verste jeg hører er «kondolerer»

Håndballprofilen er lei gull-snakk.

EM-KLAR: Camilla Herrem på pressetreffet sammen med håndballjentene i forkant av Møbelringen cup i Stavanger. Hun er lei av OL-snakk og medaljekrav. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
EM-KLAR: Camilla Herrem på pressetreffet sammen med håndballjentene i forkant av Møbelringen cup i Stavanger. Hun er lei av OL-snakk og medaljekrav. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): - Folk er for kravstore.

Ordene tilhører Camilla Herrem (30).

Rio-OL er historie og håndballjentene lader opp til et nytt mesterskap. Denne gangen EM i Sverige om halvannen uke.

For Camilla Herrem er det vært en spesiell og ny høst etter overgangen fra dansk håndball til Vardar i Makedonia. Og kantspilleren er revansjelysten.

- Knipse fram gull

Herrem - og resten av spillerne - var knust og i tårer etter semifinaletapet mot Russland i OL. Norge tapte med ett mål og Herrem bommet for Norge på kampens siste skudd. Ballen trillen noen centimetre på feil side av stanga. Så små var marginene.

- Vi kan ikke tenke på det som skjedde for snart et halvt år siden. Vi kom hjem med medalje. Det var målet. Det er mange som tror vi bare kan knipse med fingrene, så blir det gull. Det er ikke sånn det fungerer, sier Herrem.

Dagbladet møter Herrem i en sofa i Stavanger i forberedelsene til Møbelringen Cup.

For Herrem er dette virkelig på hjemmebane. Rett ved barndomsklubben Sola.

STJERNEKANT: Camilla Herrem. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
STJERNEKANT: Camilla Herrem. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

- Roe seg

Men den rutinerte kantspilleren har sett seg lei på folkekravet om gull i alle mesterskap.

- Folk må åpne opp øynene sine og se at det er andre land som jobber like hardt som oss. Og kanskje noen ganger er de bedre enn oss. Se på Russland, som ikke tapte èn kamp i OL. Folk må roe seg litt. Vi gjør så godt vi kan, sier Herrem.

- Er nordmenn for kravstore?

- Ja, folk forventer gull i hvert mesterskap. Jeg kan med hånda på hjertet si at det ønsker jo alle spillerne også. Målet er selvsagt gull, men vi alle ser at konkurransen er hard. De andre landslagene blir bedre og bedre, sier 30-åringen.

- Hvorfor tror du kravene er sånn?

- Når noen er vant til å se suksess på tv-skjermen, så ønsker de jo det ved neste mulighet også. Det er litt som med Petter Northug. Når han vinner, så oppfattes det alltid som en nedtur dersom han ikke gjør det neste gang. Men det er vel knapt noen som kan vinne hver eneste gang... sier Herrem og ser ut i lufta.

Optimist

Hun fortsetter:

- Både vi spillerne og andre skal være ydmyke og takknemlig for at noen klarer å ta gull for Norge. Det verste jeg hører er «kondolerer» når noen kommer hjem med medalje, sier Herrem.

- Er det nå jeg bør spørre om dere tar EM-gull i Sverige?

- Ha-ha. For spillerne er det alltid gull som er ultimate målet. Vi vil alltid vinne. Og vi har troa på oss sjøl, sier venstrekanten fra Sola.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson håper å forsvare EM-gullet fra Ungarn i 2014.

- Vi har potensial til å slå alle vi møter, men det er beintøft. Vi må utvikle oss gjennom mesterskapet og vi har mange sultne spillere. Vi skal være godt forberedt og det er alltid et ønske om medalje, sier Hergeirsson

Håndball-EM i Sverige starter om halvannen uke. Norges første kamp er mot Romania mandag 5. desember.

BLANT MØBLER: Camilla Herrem på pressetreff.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
BLANT MØBLER: Camilla Herrem på pressetreff. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Dette er EM-troppen:

Målvakter: Kari Aalvik Grimsbø (Györ), Silje Solberg (Issy Paris).

Utespillere: Emilie Hegh Arntzen (Byåsen), Veronica Kristiansen (Midtjylland), Stine Skogrand (Silkeborg), Vilde Mortensen Ingstad (Esbjerg), Nora Mørk (Györ), Stine Bredal Oftedal (Issy Paris), Malin Aune (Oppsal), Marit Malm Frafjord (Larvik), Silje Waade (Byåsen), Kjerstin Boge Solås (Tertnes), Amanda Kurtovic (Larvik), Camilla Herrem (Vardar), Sanna Solberg (Larvik), Marta Tomac (Vipers).

Norge spiller i Helsingborg i gruppe D og møter Romania (5/12), Kroatia (7/12) og Russland (9/12) i de innledende kampene.

Deretter venter trolig mellomspill i Göteborg - før semifinaler og finale.

PS: Denne uka spiller Norge i MøbelringenCup i Stavanger. Der deltar også Danmark (kamp torsdag), Frankrike og Russland.

  • Norge - Danmark, kl. 1945. MøbelringenCup-kampen vises på TV Norge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!