Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Camilla og Byåsen er brennheite

Fra konkurstrussel til overskudd på ett år.

GNISTRENDE SUKSESS: Camilla Herrem lærte seg å slukke branner under en landslagssamling forrige sesong. Nå har hun også bidratt til å kvele konkurstrusselen som hang over Byåsen for ett år siden. Foto: ARNT E. FOLVIK
GNISTRENDE SUKSESS: Camilla Herrem lærte seg å slukke branner under en landslagssamling forrige sesong. Nå har hun også bidratt til å kvele konkurstrusselen som hang over Byåsen for ett år siden. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

||| (Dagbladet.no) Poengtrekk og røde tall er historie i Byåsen. I høst har sponsorene nærmest stått i kø - og klubbledelsen håper året vil ende med en halv million kroner i overskudd.

Det er ikke mer enn ett år siden klubben var i ferd med å legge ned driften, men nå har håndballstormakten reist seg fra de økonomiske ruinene - til tross for finanskrisa

Hva er det som har skjedd i trønderhovedstaden?

Nye avtaler
Daglig leder Torbjørn Balstad peker på flere faktorer, som har bidratt til at Byåsen nå står ganske støtt. Og den økonomiske oppvasken startet sist vinter.

- Årsmøtet valgte et nytt styre og vi skrev nye avtaler med flere av spillerne. Dessuten tok Geir Oustorp ett år til som trener. Vi utvidet også administrasjonen vår med en ren salgsperson og innledet et samarbeid med Nordic Arena, sier Balstad til Dagbladet.

En av dem som har bidratt til den økonomiske fremgangen er kantspiller Camilla Herrem, som har jobbet 20 prosent i klubbens markedsavdeling.

- Camilla er jo en utrolig fargeklatt og vi ønsker å bruke henne videre ut mot partnere og sponsorer, sier Balstad.

Landslagsspilleren er sjelden beskjeden, men hun vil ikke ta for mye av æren for oppgangstidene.

- Jeg har jo vært så mye borte med landslaget at det er ikke så mye jeg har gjort, men det er gøy og interessant å jobbe med dette. Folk er veldig interessert i å være med, sier Herrem til Dagbladet.

Fikk alltid lønna
Hun har ingen utdannelse eller erfaring fra liknende arbeid, men føler likevel at det har gått over all forventning.

- Jeg ringer bare rundt til bedrifter og maser, og det går veldig bra.

- Hvordan var det å spille i Byåsen da konkursen truet?

- Vi levde nesten fra uke til uke, og det var mye eksternt fokus på pengeproblemene. Vi prøvde å ikke tenke så mye på det, men det lå der hele tida. Men klubben betalte stort sett alltid lønna vår på dagen, heldigvis. Ellers kunne det skapt mye irritasjon i gruppa, sier Herrem.

Utover i forrige sesong ble en ny grunnmur bygget over de gamle ruinene. Deretter startet frieriferden, og for å lokke næringslivet preket Byåsen-ledelsen om klubben nye visjon og to konkrete mål for den inneværende sesongen.

• Visjonen er at Byåsen skal bli verdens beste klubblag.

TIL TRONDHEIM: Katrine Lunde Haraldsen jubler her over forrige sesongs Champions League-triumf. Lørdag kommer hun og Viborg til Trondheim for å møte Byåsen. Foto: AP
TIL TRONDHEIM: Katrine Lunde Haraldsen jubler her over forrige sesongs Champions League-triumf. Lørdag kommer hun og Viborg til Trondheim for å møte Byåsen. Foto: AP Vis mer

• Sesongmålet er å spille i Champions League (innfridd) og vinne noe i Norge - da aller helst seriemesterskapet.

Ti mill. i budsjett
- Umiddelbart åpnet en del dører seg. Jeg tror nok vi trigget næringslivet med våre tøffe visjoner, og at vi tør å si det høyt. Samtidig så de at det var sportslig forsvarlig å gå så høyt ut, sier Balstad.

Byåsen har i år et budsjett på i underkant av ti millioner kroner, og sånn det ser ut nå håper de på en halv million i overskudd.

- Men dette er ikke noe vi kan spasere inn til. Vi er avhengig av at publikum fortsetter å komme, ikke minst på Champions League-kampene, sier Balstad.

Når det gjelder kampene mot Europas beste, er det ikke resultatpenger å hente før etter gruppespillet - men klubbene kan tjene på arrangementene sine. Byåsen måtte derimot gjennom kvalifisering, og mener derfor at de ikke får utnyttet potensialet full ut.

- En klubb som Larvik kunne for eksempel «selge» Champions League allerede på forsommeren. Det vil derfor være svært lukrativt for oss å vinne serien, for da er vi automatisk kvalifisert, sier Torbjørn Balstad.

Møter mesterne
Klubben kvalifiserte seg tidligere i høst til Champions League på en overbevisende måte, og lørdag starter moroa med hjemmekamp mot regjerende mester Viborg.

For Byåsen er det - økonomisk sett - optimalt å møte Viborg med Katrine Lunde Haraldsen mellom stengene i den første kampen.

- Definitivt, og vi håper på masse folk og at det gir mersmak for nye tilskuere. Men, det blir en tøff sportslig utfordring, sier Balstad.

Det er Herrem fullstendig klar over, selv om danskene har slitt denne sesongen - som følge av skader på flere sentrale spillere. Nå har derimot flere av dem komme tilbake, men Kristine Lunde Borgersen trenger fortsatt litt tid.

- Sånn sett kunne vi ikke møtt dem på et bedre tidspunkt. Likevel, jeg så på den startoppstillinga de hadde sist, og det er jo ok folk for å si det mildt. Det blir veldig viktig at vi spiller vårt spill og ikke gjør ting på egenhånd. Da vil Katrine plukke ned skuddene. Dessuten må vi stå godt i forsvar, sier Herrem.

Serieleder Larvik starter Champions League-sesongen borte mot Budocnost i Montenegro lørdag kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media