Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Camilla satte fart på Norge

Og Karo avgjorde fire sekunder før slutt.

KONTRINGSHISSIG: Camilla Herrem løp inn mange viktige mål for Norge mot Tyskland. Foto: Claus Fisker / SCANPIX
KONTRINGSHISSIG: Camilla Herrem løp inn mange viktige mål for Norge mot Tyskland. Foto: Claus Fisker / SCANPIX Vis mer

||| ÅRHUS (Dagbladet.no): Norge - Tyskland 26-25.

I fire kamper gikk det på skinner for «Nye Norge», så møtte de endelig skikkelig motstand. Og da ble det synlig at Thorir Hergeirsson fortsatt har litt å jobbe med.

Norge lå lenge under, men jentene slo tilbake etter pause - og fire sekunder før slutt avgjorde Karoline Dyhre Breivang kampen.

Dermed er Hergeirsson fortsatt ubeseiret som landslagssjef, etter fem kamper i jobben.

- Det har gått lett i tre omganger her nede, og i dag måtte vi jobbe har. Og det skal jentene ha de ga seg aldri, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Tøff start
De norske jentene fikk en tøff start på kampen mot Tyskland, og ble hardt straffet for tamt forsvarsspill. Terese Pedersen hadde heller ikke dagen i mål, og tok bare ett av 11 skudd før hun ble erstattet av Kari Aalvik Grimsbø.

Midt i den første omgangen hadde Norge en svart periode hvor de bare puttet én gang i løpet av rundt ti minutter, samtidig som Tyskland scoret sju. Da klasket Thorir Hergeirsson timeout-kortet i sekreteriatbordet, han var ikke fornøyd.

MATCHVINNER: Karoline Dyhre Breivang avgjorde kampen mot Tyskland fire sekunder før slutt. Foto: Claus Fisker / SCANPIX
MATCHVINNER: Karoline Dyhre Breivang avgjorde kampen mot Tyskland fire sekunder før slutt. Foto: Claus Fisker / SCANPIX Vis mer

- Vi ble kanskje lurt litt av en god start på kampen og spillerne trodde kanskje de bare kunne surfe inn til seier. Men Tyskland er langt bedre enn Ungarn og Frankrike, og har god moral og trykk i spillet sitt. Denne kampen viser at det er utrolig mye å ta tak i, sier Hergeirsson.

Det bedret seg litt inn mot pause, men Norge måtte gå inn i garderoben tre mål bak tyskerne. Tilskuer Gro Hammerseng var likevel sikker på seier.

- Jeg tror Thorir har en plan og at dette vil snu. Det er ikke alt som sitter perfekt og mange av de nye spillerne har godt av litt motgang også. Det vil de lære av, sa Hammerseng til Dagbladet.

Et endelig nei
Norge hadde hatt god bruk for henne i førsteomgangen, for da manglet de en lederskikkelse som kunne tatt grep og samlet laget.

Men Gros VM-nei er en endelig beslutning, selv om Thorir Hergeirsson i denne turneringen mangler seks høyrehendte bakspillere.

- Jeg har sagt til Thorir at han kan ringe meg, men beslutningen min er likevel endelig. Det var en god avgjørelse da jeg tok den, og det er det fortsatt.

TILSKUERE: Katja Nyberg og Gro Hammerseng fulgte kampen mot Tyskland fra tribunen i Århus. Foto: Claus Fisker / SCANPIX
TILSKUERE: Katja Nyberg og Gro Hammerseng fulgte kampen mot Tyskland fra tribunen i Århus. Foto: Claus Fisker / SCANPIX Vis mer

I stedet får Thorir håpe at Hammerseng takker ja til å bli med igjen til EM i Norge og Danmark neste år. Det er målet til Katja Nyberg også, som nå jobber seg tilbake fra en kneskade.

- Jeg har vært ute i fem måneder nå og alt går etter planen. Jeg satser på å være tilbake i januar og har ikke noen problemer med motivasjonen, sier Katja til Dagbladet.

Full klaff for Camilla
Spesielt Camilla Herrem bidro til å sette fart på Norge. Hun startet allerede i slutten av førsteomgangen og fortsatte med å løpe inn kontringsmål etter hvilen.

Byåsen-jenta traff på seks av seks skudd, og imponerte den halvtimen hun spilte.

- Jeg er veldig fornøyd med å sette alle skuddene, for jeg har hatt noen bom i de andre kampene, sier Herrem til Dagbladet.

Bakover sleit Norge også etter pause, med for tamt forsvarsspill og altfor få målvaktsredninger.

image: Camilla satte fart på Norge

- Det er veldig viktig med en slik kamp, for da får vi følt litt på stressituasjoner. Det ble en nyttig erfaring og det er jo også morsommere å spille slike kamper enn å vinne med 20, sier Karoline Dyhre Breivang til Dagbladet.

Tok kapteinansvar
Norge klarte likevel å hente inn ledelsen til Tyskland, og det ble en thriller til siste slutt. Minuttet før fløytesignalet banket Linn Jørum Sulland inn ei straffe og sendte Norge i en ettmålsledelse. Franziska Mietzner utliknet derimot da det var igjen ti sekunder, men Karoline Dyhre Breivang nektet å tape.

Med fire sekunder igjen sørget en Karo-underarm for norsk seier.

- Jeg sa «Jeg skyter!» i den siste timeouten, sier Karoline.

Hun tok kapteinansvar og sørget for at seiersrekka til Thorir fortsatte.

- Jeg er godt fornøyd med avslutningen av kampen. Dette var fenomenalt god trening for oss, sier islendingen.

PS! Linn-Kristin Riegelhuth tråkket over like før slutt og det er foreløpig usikkert om hun blir klar til lørdagens semifinale.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media