FEIL FARGE:  Tidligere England-stopper Sol Campbell mener han kunne ha vært landslagskaptein i over ti år om han hadde vært hvit. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
FEIL FARGE: Tidligere England-stopper Sol Campbell mener han kunne ha vært landslagskaptein i over ti år om han hadde vært hvit. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB ScanpixVis mer

Campbell: - Rasisme stoppet meg fra å bli England-kaptein

Mener han hadde vært kaptein i ti år hvis han var hvit.

Tidligere England-stopper Sol Campbell mener han kunne ha vært landslagskaptein i over ti år om han hadde vært hvit.

Det kommer fram i utdrag fra Campbells biografi i avisen The Sunday Times.

39-åringen, som er født i London med jamaicansk opphav, beskylder Englands fotballforbund (FA) for at de ikke ønsker en svart spiller som fast landslagskaptein.

«Det er galskap. Jeg tror ikke det vil endre seg heller, fordi de ikke ønsker det. Trolig gjelder det blant flertallet av fansen også. Det er greit å ha svarte kapteiner på U18- og U21-lagene, men ikke på A-landslaget», skriver Campbell.

Fikk prøve seg Den tidligere Tottenham- og Arsenal-spilleren spilte 73 landskamper for England. Som 23-åring ledet han «Three Lions» som tidenes nest yngste kaptein mot Belgia i 1998. Campbell fikk også kapteinsbindet mot Tsjekkia samme år.

Under Sven-Gøran Erikssons ledelse var han kaptein mot USA i 2005.

«Jeg tror FA ønsket at jeg var hvit. Jeg hadde kredibilitet og var god nok for å være kaptein. I tillegg var jeg klubbkaptein (i Tottenham) tidlig i karrieren. Hvis jeg hadde vært hvit, kunne jeg ha vært England-kaptein i over ti år».

- Pinlig Campbell skriver også at han ikke forsto hvorfor Liverpool-spissen Michael Owen var foran ham i køen om kapteinsbindet.

«Jo flere landskamper jeg spilte, desto lenger unna kom jeg kapteinsrollen. Jeg spilte og oppførte meg godt, men jeg ble litt resignert. Owen var en fantastisk angriper, men var aldri i nærheten av å være et kapteinsemne. Det var pinlig, og jeg spurte meg selv om hva jeg hadde gjort galt».

FA ønsker ikke å uttale seg om utdragene fra Campbells biografi.

(NTB)