Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Campbell frykter rasisme i Europa

Tottenham-forsvarer Sol Campbell skremmes fra en overgang til en kontinental klubb av frykt for rasismen rundt om på europeiske fotballbaner. - Jeg har aldri før hørt en hel stadion rope rasistiske bemerkninger. Det var skremmende, sier Campbell om erfaringene med landslaget i Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Campbell er uten kontrakt etter denne sesongen. Manchester United har flere ganger prøvd å kjøpe landslagsforsvareren, men foreløpig uten napp. Det har også vært spekulert i at Campbell kommer til å spille for en kontinental klubb når Tottenham-kontrakten utløper. Frykten for å bli utsatt for rasisme skremmer Campbell fra tanken.

- Selv om det er mange rop fra tribunen her i landet er det ikke så mange. De ukvemsordene svarte spillere opplever i Europa er ikke til å tro. Jeg er sjokkert over hva de må tåle, sier Campbell.

Rasisme har vært et problem på engelske baner, men i forhold til tilstandene i Europa er det ifølge Campbell stor forskjell.

- Folk sier det er ille her, men det er mye verre i Europa.

GEORGE GRAHAM har ivitert latvieren Andrejs Rubins til et to ukers treningsopphold med Tottenham. Rubins var i sommer på et tilsvarende opphold i Arsenal. Latvieren kan spille på venstre kanten på midtbanen. 22-åringen trenger arbeidstillatelse før han kan vente seg et tilbud fra London-klubben.

STEVE WALSH, Leicester-veteranen, er ønsket av førstedivisjonsklubben Wolverhampton. Walsh er inne i sin 15. sesong på Filbert Street. Walsh har slitt med å spille seg inn på laget etter at Peter Taylor tok over som Leicester-manager.

SHAY GIVEN avslører at Chelsea og Arsenal har vist interesse for han. Newcastle-keeperen har gitt klubben beskjed om at han blir på St. James' Park. Liverpool og Celtic skal også ha vært interessert i Givens tjenester.

CHRISTIAN PANUCCI dedikerer scoringen mot St. Gallen i UEFA-cupen til tidligere manager Gianluca Vialli. - Jeg hadde et godt forhold til Luca, men nå er han ikke trener lenger. Jeg er profesjonell for Chelsea. Sånn er livet, sier Panucci.