GOD SESONG: Sol Campbell var en av Arsenals beste i vårsesongen, men ble ikke funnet god nok av Fabio Capello. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
GOD SESONG: Sol Campbell var en av Arsenals beste i vårsesongen, men ble ikke funnet god nok av Fabio Capello. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

Campbell fyrer løs mot Capello

- Slik jeg spilte for Arsenal, burde jeg ikke fått sjansen for England?

||| (Dagbladet): Sol Campbell overrasket alle når han i fjor sommer signerte for Notts County.

Den tidligere Arsenal-spilleren, som nå kan bli makker med Thomas Rogne i Celtic, ga seg i 3. divisjonsklubben etter én kamp og signerte i januar for Arsenal.

Campbell viste at han fortsatt hadde nivået inne og var blant Arsenals beste i vårsesongen. Storspill til tross, han fikk ikke sjansen i Englands landslagstropp.

I et intervju med ESPN, gjengitt av Sky Sports, fyrer Campell løs mot Fabio Capello.

- Jeg ville gjort alt for å få en mulighet, men jeg fikk aldri den muligheten. Jeg var veldig, veldig skuffet over å ikke engang få sjansen. Jeg skulle gjerne vært i Sør-Afrika med England. Slik jeg spilte for Arsenal, burde jeg ikke fått sjansen? Jeg mener det, sier Campbell.

Fabio Capello tok med fem midtstoppere til Sør Afrika. Landslagskaptein Rio Ferdinand måtte trekke seg like før VM på grunn av skade, og Ledley King måtte ut i pausen i åpningskampen mot USA. Det er usikkert om sistnevnte vil spille mer i Sør Afrika.

- Man velger spillere som er i form. Jeg var i form og jeg var ikke skadet. Capello valgte i steden å ta med et par halv-skadete spillere, fyrer Campbell løs.

- Capello valgte en midtstopper som ikke hadde en spesielt god sesong og en annen som såvidt ungikk nedrykk.

- Jeg forstår hva Capello tenke. Denne fyren er fra en annen generasjon av England-spillere. Likevel hentet han spillere som hadde lagt opp landslagsfotball. Jeg har spilt for England siden jeg var 15 år. Jeg har 74 landskamper, jeg har vært der, fått t-skjortene, erfaring er viktig på det nivået.

INSTRUERER: Fabio Capello på treningsfeltet. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
INSTRUERER: Fabio Capello på treningsfeltet. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer