Campbells tunge vei tilbake

Får sjansen fordi Senderos hviles.

(Dagbladet.no:) Det er over to måneder siden Sol Campbell sist spilte en fotballkamp. Da rømte han fra stadion etter at han ble tatt av banen i pausen under hjemmetapet mot West Ham.

Etter dette var han borte i fire dager, før han vendte tilbake til treningsfeltet til Arsenal.

Tøft program

I tillegg til de mentale problemene har midtstopperen også slitt med skader i ankel, tå og hæl.

- Psykisk sett var han veldig, veldig langt nede, sier manager Arsene Wenger ifølge The Times.

Nå er han klar igjen, og han får spille mot Portsmouth i kveld. Arsenal har et veldig tøft program framover, med to viktige Champions League-semifinaler mot Villarreal i vente - og vil trenge alle friske bein klubben kan finne.

Men framover må nok Campbell finne seg i å være noe så uvanlig for ham som en erstatter i Arsenal-forsvaret.

- Sol starter fordi jeg vil hvile Senderos. Dette gir Sol en fin sjanse til å vise at han er klar for både oss og England, sier Wenger.

SPILLER IGJEN: Sol Campbell har ikke spilt en kamp siden han ble byttet ut etter en dårlig dag på jobben mot West Ham. Foto: EPA
SPILLER IGJEN: Sol Campbell har ikke spilt en kamp siden han ble byttet ut etter en dårlig dag på jobben mot West Ham. Foto: EPA Vis mer

Bunnsolid forsvar

- Jeg er i en situasjon hvor jeg kan hvile spillere for vi må rotere. Vi har åtte kamper på tre og en halv uke, sier franskmannen.

Arsenals forsvar har vært bunnsolid den siste tida. De to målene de slapp inn mot Manchester United på søndag, kom etter fire kamper med null baklengs.

I Champions League har Arsenal nå spilt fantastiske åtte kamper på rad uten å slippe inn mål. Og de fire siste har vært mot lag som Real Madrid og Juventus.

- Det eneste jeg kan si er at jeg ikke setter ut Senderos fordi han har vært svak. Vi har satt ny rekord i Champions League, mye takket være ham, sier Wenger.

Debatt

Tror du Sol Campbell kommer tilbake i god, gammel form?

REKKER VM? Arsene Wenger mener Sol Campbell er god nok til å bli med England til sommerens VM i Tyskland.