Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Canada avgjorde VM-finalen i forlengning

Canada vant ishockey-VM ved å slå Sverige 3-2 i finalen søndag. Anson Carter avgjorde etter 13.49 i forlengning.

Sist gang Canada vant et VM-gull var også i den finske hovedstaden. Også i 1997 ble svenskene slått, men da var det i best av tre finalekamper. Nå ble kampen avgjort i forlengning.

Det drøyde lenge før dommer Vladimir Sindler godkjente målet slik at Carter og lagkameratene kunne starte feiringen. Det var så vidt pucken var over målstreken under Mikal Tellqvists ene benbeskytter. Situasjonen måtte studeres nøye av videodommerne før Sindler godkjente målet og gjorde Canada til verdensmester.

Svensk ledelse

Svenskene var friskest i den første perioden. Canadierne ble altfor passive og lot svenskene få dominere. Det var spilt drøyt 10 minutter da «söta bror» tok ledelsen. Henrik Zetterberg dro seg fri og fikk avsluttet mot Roberto Luongo. Det førte til en keeperretur som Mathias Tjärnqvist banket inn.

2-0 ble det da Per-Johan Axelsson ble flott frispilt av Mikael Renberg. Alene med Luongo gjorde han ingen feil og scoret på et lavt skudd mellom beina på keeperen.

Da trodde svenskene på VM-gull, men denne gang var det motstanderens tur til å komme tilbake. Reduseringen til 2-1 kom på et psykologisk viktig tidspunkt like før 1. periode var slutt. Shawn Horcoff satte inn returen fra Mikael Tellqvist som reddet et skudd fra Kyle Calder.

Vendte og vant

Canadierne kom langt bedre med i midtperioden. Svenskene maktet å unngå baklengsmål selv om det canadiske spillet ble bedre og målsjansene farligere og farligere.

Med snaue 11 minutter igjen av ordinær tid utlignet Shane Doan på et flott direkteskudd som Tellqvist ikke hadde noen mulighet til å stoppe. Lagene var like langt.

De siste ti minuttene ble preget av mye taktikk og av at spillerne ble mer og mer slitne. I sluttminuttene hadde lagene hver sine fete sjanse med en spiller alene med keeper.

Nytt av året er at kampene skal avgjøres i forlengning med fire mot fire utespillere. Det var svenskene med sine noe bedre skøyteferdigheter som hadde mest å fare med i forlengningen helt til New York Rangers-spilleren Anson Carter avgjorde fra spiss vinkel.

Slik kom målene:

1. periode: 0-1 (10.17) Mathias Tjärnqvist (Henrik Zetterberg), 0-2 (18.39) Per-Johan Axelsson (Mikael Renberg), 1-2 (19.17) Shawn Horcoff (Kyle Calder).

2. periode: Ingen.

3. periode: 2-2 (49.03) Shane Doan (Horcoff).

Forlengning: 3-2 (73.49) Anson Carter.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media