Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Canada med utrolig snuoperasjon i finalen for kvinner

Lå under 2-0 med få minutter igjen å spille.

DRAMAAVSLUTNING: Canadas Marie-Philip Poulin utlikner til 2-2 med under ett minutt igjen av finalen mellom USA og Canada. Seinere avgjorde hun finalen på overtid. Foto: REUTERS/Jim Young/NTB Scanpix
DRAMAAVSLUTNING: Canadas Marie-Philip Poulin utlikner til 2-2 med under ett minutt igjen av finalen mellom USA og Canada. Seinere avgjorde hun finalen på overtid. Foto: REUTERS/Jim Young/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USA så ut til å gå mot et sikkert gull i ishockeyfinalen mot Canada for kvinner i kveld. Laget ledet 2-0 til det gjenstod snaut tre og et halvt minutt, da Canada plutselig våknet.

Først utliknet Jayna Hefford med et skudd som skiftet retning via USAs Kacey Bellamy, før Marie-Philip Poulin utliknet 54 sekunder før slutt i en dramatisk avslutning.

TUNGT TAP: USAs Kacey Bellamy tar til tårene etter tapet mot erkerivalen. Foto: AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC / NTB Scanpix
TUNGT TAP: USAs Kacey Bellamy tar til tårene etter tapet mot erkerivalen. Foto: AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC / NTB Scanpix Vis mer

«Denne hockeykampen var over. Canada kom fra ingensteds og tvang kampen inn i overtid - det vil bli veldig, veldig tøft for USA å komme over noe slik som dette - det er bare slik sporten er», skrev engelske The Guardian da dommeren blåste for full tid.

USA tok ledelsen ved Meghan Duggan, og Alex Carpenter gjorde 2-0 i tidlig i siste periode. Laget hadde også et skudd i stolpen på åpent mål på stillingen 2-1.

Canada har vunnet finalen i tre strake OL, og USA har tatt medalje i samtlige mesterskap. Det ville derfor være en skikkelig revansj for rivalene om de endelig gikk til topps. USA vant på sin side i 1998 i Nagano, i det som var første OL i ishockey for kvinner.

Kampen skulle avgjøres med 20 minutter «sudden death» der første målet vinner. Og snaut åtte minutter inn i overtiden falt avgjørelsen.

Poulin som utliknet til 2-2 hamret pucken forbi Vetter i buret til USA, og spillerne jublet hemningsløst for Canadas finalehelt. Samtidig tok flere av USAs spillere til tårene etter det tunge nederlaget.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er surrealistisk og samtidig en drøm som blir virkelig igjen, sa matchvinneren ifølge NTB.

Hele Norges coronakart