Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Canada og Russland vant

Canada hadde ingen større problemer med å vinne sin første kamp i kvartfinalespillet mot Sveits fredag kveld. Canada, som gikk ubeseiret gjennom gruppespillet i Norges gruppe, ga seg ikke før det sto 8-2 på lystavlen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveitserne hadde ikke mye å stille opp med da canadierne fikk fart på spillet. Jeff Friesen gjorde kveldens første mål etter pasning fra nykommeren Patrick Marleau.

Sveits yppet seg litt i midtperioden da laget reduserte til 1-2 i et overtallsspill, men canadierne hadde fin flyt og økte til 6-1 før side periode.

- Det gikk relativt lett for oss. Vi fant fort rytmen i spillet og alt gikk vår vei. Men det blir nok langt tøffere mot USA søndag. Det blir alltid det rene slaget, sa Cory Stillman som gjorde Canadas fjerde mål.

Stillman og hans lagkamerater lot seg også imponere av finnenes fine opphenting mot Russland torsdag kveld. Canada og Finland møtes i den siste kvartfinalekampen i Hamar-gruppen mandag kveld.

Russland slo til igjen

I den første kampen på Jordal i kvartfinalegruppe F, slo Russland og Aleksej Jasjin til igjen og slo ubeseirede Tsjekkia med 6-1. Tsjekkerne fikk en tidlig ledelse, men Russland kom meget sterkt tilbake. Jasjin gjorde to mål og hadde to målgivende pasninger i kampen. Det var Ottawa Senators-toppscorerens åttende mål i VM.

Tsjekkerne står foran to tøffe kamper: Nabo-oppgjøret mot «lillebror» Slovakia søndag før regjerende verdensmester Sverige står for tur mandag. Mest sannsynlig må tsjekkerne vinne begge kampene for å nå en semifinale.

(NTB)