Norge sjokkerte Canada i VM

Canada reagerer: - Ingen bryr seg

De norske iskrigerne sjokkerte en av verdens største hockeynasjoner. - Jeg er sjokkert, sier kanadisk hockey-ekspert Steven Ellis til Dagbladet.

HOCKEY-SJOKK: Andreas Martinsen feirer 1-0-scoringen sammen med Mathias Trettenes. Foto: Gints IVUSKANS / AFP / NTB
HOCKEY-SJOKK: Andreas Martinsen feirer 1-0-scoringen sammen med Mathias Trettenes. Foto: Gints IVUSKANS / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Canada - Norge 2-3 etter straffer

Norge har slått Canada i ishockey. Ja, du leste riktig. Norge har slått Canada i hockey-VM.

- Dette er en hockeybragd. Dette er en herlig dag for norsk hockey, utbryter Viaplays Jørgen Klem - vel vitende om at det er 23 år siden vi sist slo Canada.

Canada vant VM sist i 2021 og har totalt 27 VM-gull. Før kampen sto Norge til rundt 20 i odds for å vinne kampen.

- Jeg er jævlig irritert på dommeren. De prøver å ta fra oss seieren i dag. Vi har vist i seks kamper at vi kan spille jevnt mot hele verden, sier Norges landslagssjef Tobias Johansson til Viaplay.

AVGJØRELSEN: Thomas Olsen feirer sammen med Sondre Olden og Markus Vikingstad etter seieren mot Canada. Foto: REUTERS/Ints Kalnins
AVGJØRELSEN: Thomas Olsen feirer sammen med Sondre Olden og Markus Vikingstad etter seieren mot Canada. Foto: REUTERS/Ints Kalnins Vis mer

De norske gutta leverte en nærmest feilfri hockeykamp i deres nest siste kamp i VM. Tidligere NHL-stjerne Andreas Martinsen sendte Norge opp i ledelsen etter halvspilt førsteperiode, før Sondre Olden doblet to minutter inn i andre periode.

- Norge har vært klart best i tjue minutter. Nydelig periode av Norge, oppsummerte Viaplay-ekspert Alexander Bonsaksen etter første periode.

Ekspert: - Ingen bryr seg

Skribent for hockey-nettstedet Daily Faceoff, Steven Ellis, sier til Dagbladet at ytterst få i Canada bryr seg når landslaget spiller VM. Han peker på at de største stjernene ikke prioriterer mesterskapet midt i en NHL-sesong.

- Denne turneringen er ikke populær i det hele tatt. Jeg tror ikke så mange følger med, sier Ellis til Dagbladet.

- Men om Canada skulle gå hele veien, vil mediene da kaste seg på?

- Jeg tviler. Jeg husker godt sist de vant VM. Det ble så vidt nevnt helt mot slutten av sportsnyhetene her i Canada. Det er nesten ingen som bryr seg.

- I tillegg er troppen til Canada helt forskjellig fra år til år. Det er vanskelig å knytte seg til spillerne på samme måte som for eksempel norske supportere kan gjøre, fortsetter Ellis.

Om kampen sier Ellis:

- Jeg er sjokkert. Norge var det beste laget. Bedre målvakt og mye bedre defensivt. For en kamp!

Ifølge Ellis har den kanadiske troppen totalt 5998 NHL-kamper. I den norske troppen er det bare Andreas Martinsen som har kamper i den gjeveste hockey-ligaen på CVen.

2-0: Sondre Olden satte inn 2-0 for Norge. Foto: REUTERS/Ints Kalnins
2-0: Sondre Olden satte inn 2-0 for Norge. Foto: REUTERS/Ints Kalnins Vis mer

Stygg smell

Bare minutter før lagene gikk til pause etter den andre perioden, fikk Christian Kasastuul seg en stygg smell da han ble taklet av Adam Fantilli. Etter en videosjekk fikk det 18 år gamle stortalentet matchstraff.

- Han er forsvarsløs. Det der er ikke greit, sier Ole Eskild Dahlstrøm.

Alexander Bonsaksen følger opp:

- Alle taklinger mot hodet er en uting. Så kan vi diskutere om han må orientere seg og være klar for en takling. Han ser ikke at han kommer. Det er en knallhard takling som dessverre treffer hodet, sier han på Viaplays sending.

Norge ligger i skrivende stund på en 6.- plass i gruppe B. Sveits topper foran Tsjekkia. Etter at Slovakia slo Slovenia søndag, ble det klart at Norge hadde berget plassen i A-VM.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer