GULL: Canada slo Finland i VM-finalen. Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV
GULL: Canada slo Finland i VM-finalen. Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOVVis mer

Canada slo Finland og forsvarte VM-tittelen

Avgjorde i siste sekund.

Regjerende verdensmester Canada slo Finland 2-0 i en tett og jevnt finale i ishockey-VM. Spenningen levde bokstavelig til siste sekund.

Matt Duchene, som hadde assist på Connor McDavids ledermål i 1. periode, slo inn 2-0 i tomt bur etter 59.59 minutter. Først da var det klart at Canada kom til å vinne kampen.

Finland kunne bli første nasjon med seier i U18-VM, U20-VM og elite-VM i samme sesong, men greide ikke å finne noen vei forbi Cam Talbot i Canadas mål.

Dermed vant canadierne sitt 26. VM-gull og forsvarte tittelen fra i fjor.

Finalen ble som ventet svært tett og spennende, og Connor McDavid ble den store helten med sin scoring i den første perioden. Målet kom etter 11.24 og ble den eneste pucken Finlands keeper Mikko Koskinen slapp inn.

I midtperioden, som endte målløs, var Canada det beste laget, og ekspertkommentator Espen «Shampo» Knutsen sa følgende på Eurosport Norge før den siste perioden:

- Canada var mye bedre i denne perioden. De har tatt mer og mer over, og Finland ble veldig baktunge.

Canada vant skuddstatistikken hele 33-16. Koskinen reddet 31 av de 32 skuddene som kom mens han var inne på isen, mens Talbot var perfekt og reddet alle 16 skudd finnene fikk mellom stengene.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.