KAMPENS ENESTE SCORING: Canadas Benn Jamie sender Canada i ledelsen i den andre perioden. Foto: AP Photo/David J. Phillip/NTB Scanpix
KAMPENS ENESTE SCORING: Canadas Benn Jamie sender Canada i ledelsen i den andre perioden. Foto: AP Photo/David J. Phillip/NTB ScanpixVis mer

Canada slo USA i hatkampen, nå venter Sverige i finalen

- En maktdemonstrasjon.

(Dagbladet): Regjerende OL-mester Canada møtte erkerival og OL-finalist USA i semifinalen for menn i kveld. USA har ikke vunnet en OL-finale siden laget gikk til topps i 1980, og har tapt to av de siste tre finalene i OL. Canada har på sin side vunnet begge de nevnte finalene.

USA fikk aldri noen revansje for finaletapet i Vancouver, etter at Canada scoret kampens eneste mål.

- Dette er en maktdemonstrasjon av Canada, sa TV 2-kommentator Morten Langli da seieren var et faktum.

Fartsfylt Det startet med en fartsfylt åpning av kampen, men lagene gikk til første hvile uten å finne veien til mål. Først i andre periode fikk et av lagene hull på den berømte byllen, og det var var de røde som kunne juble for scoring.

Jamie Benn var mannen som sørget for Canadas forløsende scoring da han omsatte en nydelig pasning fra Jay Bouwmester i mål ved å chippe pucken i nettet.

Resten av perioden bølget fram og tilbake med sjanser til begge lag, men tilskuerne fikk bare servert én scoring i løpet av de to første periodene.

I den tredje perioden var Canada solide, og lekte til tider med USA.

- USA blir overkjørt her, sa TV 2-kommentator Morten Langli på direkten midt i tredje periode.

Det siste minuttet tok USA ut keeper i et siste desperat forsøk på å utlikne, men det ville seg ikke for amerikanerne.

Sverige finalemotstander USA har imponert mer enn canadierne så langt i turneringen, og feide blant annet Tsjekkia av isen med 5-2 onsdag. Samtidig måtte Canada slite seg til en 2-1-seier mot Latvia for å ta seg til semifinalen. Men de røde reiste seg da det gjaldt som mest.

Sverige slo Finland 2-1 tidligere i dag, og blir finalemotstander. Sverige har tidligere spilt i fire OL-finaler i ishockey for menn. To ganger har det endt med sølv, to ganger med gull, skriver NTB.

USA møter Finland i bronsefinalen.