Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Canada-spiss klar for Odd

Holder Occean ute av landslaget.

(Dagbladet.no): I ettermiddag ble det endelig klart at Odd Grenland leier kanadaiske Ali Gerba fra IFK Göteborg. Spissen kommer til Skien 1. juli og skal i utgangspunktet bli i klubben ut året.

I tillegg har tippeligaklubben sikret seg førsterett på å kjøpe landslagsspilleren, hvis de tar en avgjørelse innen 31. oktober.

Fastsatt pris

Prisen er allerede fastsatt, men sportslig leder Tom Helge Rønning i Odd, vil ikke kommentere størrelsen på summen overfor Telemarksavisa.

Før helga avslørte Odd-trener Arne Sandstø at klubben jaktet en spiss som skyter som en hest sparker.

24-åringe Gerba har vært fjerdevalg hos svenske IFK Göteborg, men foretrekkes framfor Olivier Occean på det kanadiske landslaget. Og Occean ble jo en suksess både hos Odd og i sin nye klubb LSK.

- Kanadierne i Norge kjenner kulturen og bidrar ofte til suksess. Se på en Occean, se på Rob Friend. Jeg kan ikke garantere noe som helst, men muligheten for at Ali vil være en bra mann for Odd, er stor, sier spillerens agent, Stig Lillejord, til Telemarksavisa.

Vil videre

Til Varden sier Gerba at Occean har snakket pent om grenlandsklubben. Han er positiv til å bytte ut Allsvenskan med Tippeligaen.

- For meg virker Odd veldig interessant, sa Gerba til Varden før overgangen var klar.

Særlig skyldes dette at han trenger å spille førstelagsfotball fast for å nå målet om en videre karriere ute i Europa.

Notodden-trener Jan Halvor Halvorsen hentet Gerba til Sundsvall fra kanadiske Toronto. I svensk fotball overbeviste han såpass at IFK betalte 3,5 millioner for spissen i vinter.

- Husk at han holder Olivier Occean utenfor landslaget. Ali er en typisk målscorer som er bra med begge beina, sier Halvorsen.

SCORET MOT CUBA: Ali Gerbas tidligere trener, Jan Halvor Halvorsen, skryter av spissen. Her i kanadisk landslagsdrakt mot Cuba i fjor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling