Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Canada til hockeyfinale

Canada gjorde jobben der Sverige sviktet så katastrofalt. Med 7-1-seier over tappert kjempende hviterussere er ishockeynasjonen klar for OL-finale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store navn som Eric Lindros og Jarome Iginla har sviktet i OL, men i stedet står 36-årige Steve Yzerman fram som den målscorer og leder laget trenger i jakten på det første OL-gullet siden Oslo-lekene for 50 år siden.

Da troppen ble satt sammen, fylte kanadierne på med sine største og tyngste navn. Wayne Gretzky ble landslagssjef, Mario Lemieux lagkaptein, Lindros og Brendan Shanahan skulle stå for musklene, og NHLs skytterligaleder Iginla for målene.

I stedet er det Yzerman som har stått fram. En kneskade gjorde hans deltakelse uviss helt til rett før OL, men Detroit-spilleren scoret det avgjørende målet i kvartfinalen mot Finland og viste veien i semifinalen også.

I første periode slo Yzerman inn 1-0. Hviterussland utlignet, men Yzerman la pasningen da Edmonton-backen Eric Brewer sørget for ny ledelse. I 2. periode serverte han så Paul Kariya målet som ga 4-1 og punkterte kampen.

Fram til semifinalen hadde verken Lindros eller Iginla notert et eneste målpoeng i OL, men i slutten av kveldens kamp fikk Lindros gjøre 6-1 og Iginla 7-1.

Det hjelper på selvtilliten før finalen søndag.

(NTB-TT)

Hele Norges coronakart