Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Canada vant åpningskamp

Åpningskampen i Norges gruppe mellom favorittene Canada og Slovakia endte med canadiske seier. Dermed ligger det allerede an til at canadierne stikker av med seieren i gruppe A.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Canada fikk en knallåpning på kampen, og Montreals Brian Savage fikk æren av å score A-VMs første mål etter drøye to minutters spill. Et canadisk lag med stort sett gode NHL-spillere kjørte nærmest over Slovakia i den første perioden.

De gikk til første pause med 2-0-ledelse etter at Stephane Quintal etter nydelig samarbeid med Ray Whitney gjorde mål med én mann mindre på isen.

Canada gjorde senere 3-0 ved Sean O'Donnell før slovakene våknet for alvor.

Slappet av

Etter scoringen virket det nemlig som om canadierne var fornøyd med resultatet og sluttet å spille. Ivan Droppa og Jozef Dano reduserte hver sin gang og ga kampen ny spenning. 2-3-målet ble godkjent først etter at dommeren hadde sett video-opptaket.

- Vi startet litt for forsiktig, de fem som var på isen tenke for mye defensivt og det går ikke mot Canada. Det er et lag som liker å pumpe pucken inn i sonen og angripe. Vi kom oss bedre offensivt i 2. periode, men begynte dessverre opphentingen for sent, sa Slovakias store NHL-stjerne, Zigumund Pallfy som til daglig spillere for Washington Capitals.

I avslutningsperioden var Slovakia nær utlikning flere ganger, men en god og heldig Rick Tabaracci i Canada-målet hindret mesterlig flere baklengs.

I sin neste kamp mandag møter Canada Norge, mens Slovakia møter Italia.

(NTB)