Canada vant verdenscupen i natt

Knepen seier mot Finland.

Canada var best og slo Finland 3-2 (1-1, 1-1, 1-0) i verdenscupfinalen i ishockey tirsdag, men finnene hang godt med.

Kanadierne var favoritter før finalekampen mot Finland, men det var likevel en lettet og veldig fornøyd Mario Lemieux som tok imot pokalen av Toronto-legenden Börje Salming.

Hjemmefavorittene fikk ingen enkel kamp mot Finland. 3-2 oppgjøret ble ingen «søndagspromenade», men derimot knallhard kamp fra første til siste stund.

Canada tok ledelsen i kampen før minuttet var passert. Da trodde mange på en soleklar seier, men finnene samlet seg og lot seg ikke vippe av pinnen.

Outsiderne holde Canada til uavgjort i begge de første periodene, men tapte på en scoring helt i begynnelsen av sluttperioden. I den perioden hadde ikke finnene mange sjanser, så seieren var fortjent nok. Det var Shane Doan som ble matchvinner.

Canada har vunnet OL-gullet i 2002 i tillegg til VM-gull de to siste årene. Laget er på topp. Canadierne er best i verden, og det satser de på å være en god stund til. Foreløpig er det i hvert fall ingen som kan gjøre dem rangen stridig som verdens beste i ishockey.

- Det var tøft, sa veteranen Joe Sakic etter kampen.

- Vi klarte det, og derfor har vi grunn til å kjenne oss stolte. Vi fikk ekstra styrke da Shane scoret vinnermålet tidlig i den siste perioden. Scoringen kom også på et verst tenkelig tidspunkt for finnene, slo Sakic fast.

De finske spillerne var nedtrykte etter kampen, men det gikk fort over.

- Vi har vært med på noe helt fantastisk, så det er vel bare dumt å være deprimert og nedtrykt etter dette, sa finnenes lagkaptein Saku Koivu.

(NTB-TT-FNB)

<B>REDNING:</B> Martin Brodeour stopper skuddet til Riku Hahl.
JAAAAA!</B> Joe Thornton feirer målet sitt mot finnene.