Canadisk skicross-kjører omkom etter fall

- En forferdelig trist dag for skisporten, sier Norges landslagssjef.

(Dagbladet): Canadiske Nik Zoricic omkom av hodeskadene han pådro seg under lørdagens verdenscupfinale i skicross i sveitsiske Grindelwald. Han ble 29 år gammel.

- En forferdelig trist dag for skisporten, sier Norges landslagstrener i skicross Audun Grønvold til skiforbundets hjemmeside.

Ut av løypa Konkurransen ble umiddelbart innstilt etter Zoricic falt stygt i åttedelsfinalen. Også søndagens konkurranse er avlyst.

Canadieren lå som nummer tre i heatet da han i et forsøk på komme seg forbi kom altfor langt inn på det siste hoppet i målhenget og landet på utsiden av målstolpen. Deretter traff han sikkerhetsnettet med stor kraft og ble kastet rundt før han ble liggende bevisstløs i målområdet.

Det ble umiddelbart satt i gang livreddende førstehjelp inntil et ambulansehelikopter landet for å frakte Zoricic til sykehus, men livet sto ikke til å redde. I en uttalelse fra Det internasjonale skiforbundet (FIS), gjengitt av den canadiske kringkasteren CBC, stadfestes det at Zoricic ble erklært død klokka 12.35 lokal tid.

- Det er en forferdelig stemning i Grindelwald akkurat nå. Løpere og ledere går rundt og gråter. Alt er bare trist og leit. Våre tanker går først og fremst til det canadiske laget og familien hans. Nå er det bare å pakke sammen, sier Grønvold til skiforbundet.no.

Talentfull Zoricic konverterte fra alpint til skicross foran OL på hjemmebane i Vancouver, hvor øvelsen sto på programmet for første gang. Han kunne blant annet vise til to pallplasseringer i verdenscupen.

- Nik var en veldig talentfull, ung skiløper og en flott idrettsmann, som var avholdt av så vel lagkamerater som konkurrenter. Han vil bli dypt savnet, sier den canadiske alpintpresidenten, Max Gartner, ifølge cbc.ca.