Canadisk skicross-kjører omkom etter fall

- En forferdelig trist dag for skisporten, sier Norges landslagssjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Canadiske Nik Zoricic omkom av hodeskadene han pådro seg under lørdagens verdenscupfinale i skicross i sveitsiske Grindelwald. Han ble 29 år gammel.

- En forferdelig trist dag for skisporten, sier Norges landslagstrener i skicross Audun Grønvold til skiforbundets hjemmeside.

Ut av løypa Konkurransen ble umiddelbart innstilt etter Zoricic falt stygt i åttedelsfinalen. Også søndagens konkurranse er avlyst.

Canadieren lå som nummer tre i heatet da han i et forsøk på komme seg forbi kom altfor langt inn på det siste hoppet i målhenget og landet på utsiden av målstolpen. Deretter traff han sikkerhetsnettet med stor kraft og ble kastet rundt før han ble liggende bevisstløs i målområdet.

Det ble umiddelbart satt i gang livreddende førstehjelp inntil et ambulansehelikopter landet for å frakte Zoricic til sykehus, men livet sto ikke til å redde. I en uttalelse fra Det internasjonale skiforbundet (FIS), gjengitt av den canadiske kringkasteren CBC, stadfestes det at Zoricic ble erklært død klokka 12.35 lokal tid.

- Det er en forferdelig stemning i Grindelwald akkurat nå. Løpere og ledere går rundt og gråter. Alt er bare trist og leit. Våre tanker går først og fremst til det canadiske laget og familien hans. Nå er det bare å pakke sammen, sier Grønvold til skiforbundet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer