Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Canadisk snøbrett-gull

Shiga Kogen (NTB-Reuters): Ross Rebagliati var bare nummer åtte etter første omgang, men suste ut av tåken i finaleløypa til OL-gull og en evig plass i solen da tidenes første olympiske snøbrettkonkurranse ble avviklet søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Canadieren vant mennenes storslalåmrenn foran italienske Thomas Prugger, som lå på delt 2. plass etter første omgang, med to hundredels sekund. Best tid av alle i finaleomgangen hadde Ueli Kestenholz fra Sveits, som kjørte seg opp fra 10. plass og tok bronse.

Spennende

Likevel handlet det meste om Rebagliati, som hadde spennende minutter i målområdet mens de sju siste gikk til angrep på tiden hans. Smilet hans ble bare bredere og bredere.

  Konkurransen ble innledet i strålende vær, men det slo plutselig om etter at fem utøvere hadde kjørt i finaleomgangen. Da Kestenholz sto klar på start, kom tåken sigende. Sikten ble dårlig, og arrangøren stoppet rennet i ti minutter.

  Kestenholz og Rebagliati taklet de vanskelige forholdene bedre enn konkurrentene, og ble belønnet med edelt metall.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!