Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge tapte mot Canada i ishockey-VM

Canadiske superstjerner valset over Norge i ishockey-VM

Nytt tap for de norske hockeygutta.

Video: Viasat
  • Norge - Canada 0-5

(Dagbladet): Norges landslag i ishockey fikk det tøft i forrige VM-kamp mot Finland. Mot stornasjonen Canada fikk de kjørt seg på ny.

De norske gutta hadde rett og slett hendene fulle mot de canadiske superstjernene - med den største av dem, Connor McDavid, i storslag. Han scoret tre ganger i 5-0-seieren.

- Jeg håper gutta klarer å nullstille nå. Det kommer en viktig match til. Men jeg synes de kjemper bra, sier NHL-stjerna Mats Zuccarello i Viasats VM-studio.

- De gjør sitt beste, og de kjemper, supplerer Espen «Shampo» Knutsen.

I morgen venter Danmark for de norske hockeygutta.

- Vi har fullt fokus på den kampen. Det blir viktig nå å komme seg raskt slik at vi har energi i morgen. Det blir en tøff kamp, men samtidig har vi store muligheter til å vinne den kampen, sier Alexander Bonsaksen til Viasat.

Tung start

Det øynet et lite norsk håp da de gikk rett i angrep og hadde en kjempesjanse etter 20 sekunder. Men det håpet var kortlivet: Bare et minutt eller så senere tok Canada ledelsen på en måte som så ut til å være litt for enkel.

Det var den store stjerna Connor McDavid som enkelt løftet pucken opp i nettet bak keeper Lars Haugen.

Canada satte opp et enormt press mot Norges mål, og vare nære ved å øke ledelsen i overtall bare noen minutter senere.

Ti minutter ut i første periode kom de norske gutta på en god kontring, og Ken-André Olimb satte pucken i Canada-keeper Curtis McElhinney.

STJERNE: Connor McDavid, her med Niklas Røst på halen. Foto: AP Photo/Petr David Josek
STJERNE: Connor McDavid, her med Niklas Røst på halen. Foto: AP Photo/Petr David Josek Vis mer

Hat trick

I stedet var det Canada som økte. Denne gangen var det Bo Horvat som gikk på et lite soloraid, og fikk sneket pucken inn i mål bak Haugen. Før første periode var over økte McDavid til 3-0 etter å ha fintet ut det norske forsvaret og i det han selv var i ferd med å snuble.

I andre periode åpnet Norge bedre. De klarte å holde unna i ni minutter før Canada-stjerna McDavid scoret sin tredje for kvelden. Han rundet målet og vendte inn og avsluttet bak Haugen.

- Han er god, det er det ingen tvil om. Det er gøy å møte de beste spillerne og se hvor nivået ligger. Han er fryktelig god, sier Alexander Bonsaksen til Viasat.

Tredje periode åpnet med at Canada gikk opp til 5-0, signert Bo Horvat. Norge hadde en stor sjanse til å få et trøstemål helt på tampen, men lykkes ikke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media