Canal+ brøt intensjonsavtale med NRK

Canal+ avsluttet i går forhandlingene med Norges Fotballforbund (NFF) om direktesendte kamper fra eliteserien neste sesong. Resultatet ble at betal-tv-kanalen har trukket seg fordi NFF ikke kunne innfri vesentlige punkter i intensjonsavtalen.

Betal-tv-kanalen offentliggjorde sin beslutning i en pressemelding i dag.

Ifølge avtalen skulle betal-tv-kanalen direktesende fra hver eliteserierunde, i tillegg til to kamper fra kvinnenes eliteserie og to 1. divisjonskamper i løpet av sesongen. Totalt ble det forhandlet om 26 kamper årlig i en fireårsperiode.

- Vi hadde til hensikt å sende kampene på mandager, som en del av vår profil om å sende direkte fotball fra Norge og England på denne ukedagen gjennom hele året, sier sportssjef Inge Bråten i betal-tv-kanalen.

NFF har ifølge Canal+ ikke kunnet gå med på dette.

Enighet senere?

I sommer var partene enige om de grunnleggende vilkårene i kontrakten. Forutsetningene er imidlertid blitt betydelig forandret som en følge av forhandlingene mellom NFF og de to andre tv-selskapene NRK og TV2.

- Med de nåværende forutsetningene synes ikke vi at vi kan tilby våre seere et produkt som er eksklusivt nok. Vi beklager dette, men håper at vi kan komme til en løsning på et senere tidspunkt, sier daglig leder Nina Grann i Canal+.

Kostnadsrammen for rettighetene hadde en ramme på 55 millioner kroner over en fireårsperiode.

(NTB)