TAP PÅ NETT OG PÅ KAMP: Tusenvis av ivrige nett-tv-seere fikk ikke se Egil Drillo Olsen (t.v.), Moa og landslaget bli slått i København. Foto: Erlend Aas / Scanpix
TAP PÅ NETT OG PÅ KAMP: Tusenvis av ivrige nett-tv-seere fikk ikke se Egil Drillo Olsen (t.v.), Moa og landslaget bli slått i København. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Canal+ gir pengene tilbake og gratis tilgang

25 000 rasende seere snytt for landskamp på nett.

(Dagbladet): C Sports, Canal+ nettjeneste for web-tv, skulle være redningen for alle som ønsket å se Danmark-Norge i går og ikke hadde betal-tv hjemme i stua.

I stedet gikk web-tv-sendingen i svart, og blant annet Dagbladet ble nedringt av rasende kunder. Sendingen ble nemlig formidlet av Dagbladet, samt VG Nett og Aftenposten.

Alle får refundert Mange kunder fikk betalt, men fikk i beste fall bare se landskampfotball fra pausen og ut. Andre betalte og så ingenting fra Parken.

Alle sammen slipper å betale, uansett om de har kjøpt en såkalt kamp- eller månedsbillett på C Sports.

- Alle som har kjøpt skal få refundert utlegget. Og vi gir dem som har kjøpt enkeltbilletter noe ekstra i form av tilgang på C Sports ut hele september, sier daglig leder, Steinar Brændeland i Canal+, til Dagbladet.

Han ønsker å sende følgende beskjed til alle som ønsket å se kampen på C Sports, men som møtte en svart webvegg.

- Vi beklager på det sterkeste det som har skjedd, og lover å kompensere de som er berørt på en skikkelig måte, sier Brændeland.

25 000 betalte Nå skal Canal+ henvende seg til sin serverleverandør med spørsmål om hvorfor tjenesten ramlet sammen. Hele 25 000 betalte for kampen på nett i går, og det anslås at 15 000 av dem fikk sett deler eller hele kampen.

- Noen minutter før start gikk det i svart. Det eksploderte rett før avspark. Vi mente vi hadde kalibrert for å takle det. Men det viste seg å ikke stemme, sier Canal+-sjefen.

I framtiden vurderer Canal+ å sette en sperre på antall kunder som skal få se store kamper på nett.

- Vi er en erfaring rikere, og vi må unngå dette i framtiden. Vi kan selge et begrenset antall billetter, det er blant tingene vi må se på, sier Brændeland.

Norgesrekord I går kveld anbefalte Canal+-sjefen sinte tittere å gå på pub, hvis de ikke kom inn på C Sports-sendingen.

- Å gå til nærmeste puben var det jeg anbefalte. Det var riktig der og da.

Canal+ har også funnet ut at det er betalingsvilje på nett, på tross av stiv pris.

- Til den prisen og volumet så tror jeg vi har satt norgesrekord. Det er oppsiktsvekkende, sier Brændeland.

Facebook-gruppen til Canal+ Fotball kokte det i natt og i dag tidlig. Folk var fortsatt rasende.

- Takk for en ødelagt fotballkveld. Makan til amatørmessige greier. Og dere skal sende tippeligaen i 3 år? Gruer meg, skriver en Canal+-kunde.

Han og andre som ble snytt loves en e-post.

- Vi beklager nok en gang de problemene som oppsto i forbindelse med overføringen på nett igår. Alle berørte vil bli refundert og mottar iløpet av kort tid en mail fra csports.no med ytterligere informasjon, skriver C Sports på facebooksida.

Enkeltstående tilfelle Det bekrefter også marketing manager Rune Espedalen overfor Dagbladet.

- Det jeg kan si er at alle som har vært berørt vil bli kompensert.

For framtida er Brændeland trygg på at gårsdagens nett-tv-tabbe ikke gjentar seg.

For også Canal+ tapte i går. De har punget ut for nettrettigheter, og inntektene glapp da serverne gikk ned.

- Vi har El Clasico og sånne matcher på C Sports, det som skjedde i går er et enkeltstående tilfelle. Nå er tjenesten oppe og går igjen. Det var en ekstrem økning i går, sier Canal+-sjefen.

Dagbladets nyhetsredaktør Alexandra Beverfjord beklaget i går kveld sterkt at leserne via Dagbladet.no kunne kjøpe et produkt som ikke virket.

- Det er skikkelig ille at Canal+ ikke har hatt kontroll på dette. Vi skal gå opp dette løpet med dem og skal følge opp slik at alle kundene som registrerte seg via oss får pengene tilbake, sa Beverfjord.

BEKLAGER: Steinar Brændeland lover at gårsdagens nettglipp ikke skal gjenta seg for framtidige landskamper på Canal+. Foto: Dagbladet
BEKLAGER: Steinar Brændeland lover at gårsdagens nettglipp ikke skal gjenta seg for framtidige landskamper på Canal+. Foto: Dagbladet Vis mer