NYE TIDER: Canal+ har sikret seg rettighetene til Norges bortekamper i EM-kvaliken i høst.    Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
NYE TIDER: Canal+ har sikret seg rettighetene til Norges bortekamper i EM-kvaliken i høst. Foto: ARNT E. FOLVIK / DagbladetVis mer

Canal+ har kjøpt Norges bortekamper i EM-kvaliken

Fredheim ny sportssjef, Dag Solheim slutter.

||| (Dagbladet): Canal+ mister Premier League-rettighetene til TV 2 etter denne sesongen, men styrker nå satsingen på sport fra flere andre arenaer, melder kanalen i en pressemelding.

Canal+ har sikret rettigheter til å vise Norges bortekamper i EM-kvalifiseringen mot Island og Kypros, Wimbledon-turneringen i tennis, den amerikanske fotballigaen Major League Soccer og NBA basketball.

Kanalen har også fornyet sine eksklusive rettigheter for italiensk Serie A og nederlandsk Eredivisie, og starter flere nye kanaler, blant annet en ny dedikert til fotball - Canal+ Fotball.

Kenneth Fredheim er ansatt som sportssjef, og Dag Solheim bekrefter dermed at han slutter.

- Jeg gir meg. Jeg har en god del prosjekter på gang, men jeg skal roe ned litt framover, sier Solheim til Dagbladet.

Ti år er lang tid
Solheim blir ikke arbeidsledig, på blokka har han et sommershow i Fredrikstad, et prosjekt hos spillerforeningen NISO og en annen mediejobb.

- Ti år er en lang tidsepoke i Canal+, vi snakker om nesten 600 sendinger. Det er litt rart at lyset nå slukkes, sier han.

Han gir sin etterfølger et fremragende skussmål.

- Kenneth er utrolig dyktig, og vet hva han skal gjøre. Han kommer helt sikkert til å gjøre en kjempejobb, sier Solheim.

Og han mener folk kommer til å beholde Canal+, på tross av at kanalen har mistet Premier League til TV2.

- Det var veldig gledelig at de fikk bortekampene i EM-kvalifiseringen. Det er veldig offensivt og positivt, for å beholde kundemassen. Det blir et formidabelt tilbud på Canal+, med fotball fra Spania og Italia, sier Solheim.

Fredheim gleder seg
Solheim avslutter som Canal+-vert neste helg, med avslutningshelga i nettopp Serie A og La Liga.

Etter det er Kenneth Fredheim sjef for sporten i Canal+.

- Dette blir en spennende nysatsing med nye rettigheter og flere kanaler. Denne høsten viser vi alle Norges bortekamper i EM-kvalifiseringen, og vil utvide vårt tilbud rundt La Liga og Serie A. Jeg ser frem til å jobbe med videreutviklingen av sportssatsingen i Norge, sier Fredheim.

Canal+ vil også vise magasinprogram fra Barcelona-tv, Real Madrid-tv og Milan-tv. Fra tidligere viser kanalen direkte fra spansk La Liga, spansk cup, og den engelske ligacupen.

SJEF:  Kenneth Fredheim tar over jobben som sportssjef i forbindelse med den nye satsingen.

Foto: Daniel Sannum Lauten / Dagbladet
SJEF: Kenneth Fredheim tar over jobben som sportssjef i forbindelse med den nye satsingen. Foto: Daniel Sannum Lauten / Dagbladet Vis mer