Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Canal+ har kjøpt rettighetene til Tippeligaen

Seks av åtte kamper på betal-tv fra 2013.

BYTTER KANAL IGJEN: Tippeligaen er tilbake på Canal + fra 2013 til 2016.
Foto: Ned Alley / Scanpix
BYTTER KANAL IGJEN: Tippeligaen er tilbake på Canal + fra 2013 til 2016. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Canal+ har skaffet seg rettighetene til seks Tippeligakamper per runde fra 2013 til 2016. Dermed vil seks av åtte kamper i hver runde gå på betal-tv i den neste perioden.

For øyeblikket har TV 2 rettigheter til sju av kampene fra hver eliteserierunde, mens Max sender fredagskampen. Disse kanalene må nå belage seg på å kjempe om rettighetene til de to gjenstående kampene fra hver runde.

- Vi ønsker attraktivt innhold på kanalen, og rettighetene til norsk fotball er et svært viktig tilbud til våre seere. Nå ser vi frem til å utvikle produktet i fireårsperioden, sier daglig leder for CANAL+ i Norge, Steinar Brændeland ifølge fotball.no.

Avtalen gir CANAL+ rettighetene til de seks kampene per runde for visning på TV, IP TV, web og mobil.

De øvrige Tippeligakampene vil sammen med rettighetene til magasinet, landskamper, NM, Adeccoligaen og Toppserien bli solgt før nåværende avtaleperiode løper ut 2012.

- Avtalen er viktig fordi den innebærer økonomisk forutsigbarhet, og bidrar til bærekraftige klubber. Avtalen styrker våre inntekter fra betal-TV. Kampstrukturen passer klubbene godt i forhold til ønsket om å utvikle kampdagproduktet, sier styreleder Einar Schultz i Norsk Toppfotball (NTF).

Fotballpresident Yngve Hallén i Norges Fotballforbund (NFF) er glad for at en ny langsiktig avtale er på plass.

- Inntektene fra salg av medierettigheter kommer hele norsk fotball til gode, og denne avtalen sikrer at vi kan videreutvikle breddefotballen parallelt med toppfotballen, sier Hallén til forbundets hjemmesider.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media