CANAL+ SATSER: Sportssjef Kenneth Fredheim gleder seg stort over at kanalen får vise deler av Fotball-EM om to år. Arkivfoto: Dagbladet
CANAL+ SATSER: Sportssjef Kenneth Fredheim gleder seg stort over at kanalen får vise deler av Fotball-EM om to år. Arkivfoto: DagbladetVis mer

Canal+ sikret seg Fotball-EM

Kapret nye, norske TV-rettigheter.

||| (Dagbladet): I går ble det klart at Canal+ skal vise Norges to bortekamper i EM-kvalifiseringen til høsten.

I dag forteller svenske TV4 at rettighetene for Fotball-EM i 2012 er sikret både for Norge og Danmark. Sverige var allerede i boks.

Det betyr EM-fotball fra Polen og Ukraina på Canal+, den norske betalkanalen som eies av TV4-konsernet.

- Det er meget gledelig at vi ytterligere styrker posisjonen vi har på sport i Norden med disse rettighetene i Norge og Danmark, sier Jan Scherman, administrerende direktør i TV4-Gruppen i en pressemelding.

Gunnar Gidefeldt, kommunikasjonsdirektør i TV4, bekrefter overfor Dagbladet at Canal+ skal vise Fotball-EM, men kan ikke anslå hvor mange av kampene som vil gå på kanalen.

EM i fotball er et av arrangmentene hvor en bit må gå på fri-tv, slik at alle får se noe uten betaling.

- Neste steg nå er hvordan vi forvalter rettighetene, sier Gidefeldt.

Canal+ har mistet Premier League-rettighetene i Norge til TV 2. Nå gleder sportssjef Kenneth Fredheim seg over EM-kamper både i kvaliken og i selve mesterskapet.

- De som trodde at vi skulle legge oss ned og dø da vi mistet Premier League visste ikke hva de pratet om. Vi gjør det stikk motsatte, og satser knallhardt med en langsiktig eier. Jeg ser lyst på framtida, med stor spenning, sier Fredheim til Dagbladet.

Canal+-direktør Jonas Eriksson synes det er fantastisk at kanalen har skaffet seg nye rettigheter,  og lover en god del EM-fotball på betalkanalen.

- Det blir ikke en eller to, det blir en god del EM-kamper, sier Eriksson til Dagbladet.