FÆRRE KAMPER SØNDAG KLOKKA 18: Fra 2013 kan antallet kamper på søndag klokka 18 bli redusert til to. Canal+ ønsker større spredning gjennom helga, men er positiv til å fjerne mandagskampen. 
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
FÆRRE KAMPER SØNDAG KLOKKA 18: Fra 2013 kan antallet kamper på søndag klokka 18 bli redusert til to. Canal+ ønsker større spredning gjennom helga, men er positiv til å fjerne mandagskampen. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

Canal+ vil ha amputert søndagsrunde i Tippeligaen

Varsler store endringer.

(Dagbladet): En oppsamling av tippeligakamper søndag klokka 18 har vært tradisjon i en årrekke.

Det blir en endring på når Canal+ overtar rettighetene fra 2013.

Overfor VG varsler sportssjef Kenneth Fredheim at det vi i dag kjenner som hovedrunden vil splittes opp, og at færre kamper vil starte til samme tid.

- Slik er det internasjonalt, og det må norsk fotball også forholde seg til. Så det er helt åpenbart at søndagsrunden blir splittet opp, sier han til avisa.

Det vanlige denne sesongen er at fire kamper starter klokka 18 på søndagen, mot fem de to årene i forveien. Ifølge VG vil antallet kunne krype helt ned til to når Canal+ overtar.

Akkurat hvordan kabalen kommer til å se ut vil ikke Fredheim gå i detalj på nå, men han bekrefter at hovedfokuset deres er helgene. Det kan være gode nyheter for supporterne, som har protestert mot mandagskampen.

Canal+-sportssjefen sier de ikke kan ta hensyn til om noe av «sjarmen» med Tippeligaen forsvinner ved at hovedrunden amputeres.

- Det ansvaret kan vi ikke ta. Ventebildene fra femmila i ski-VM i 1966 var også sjarm... Vi vil vise flest mulig kamper, som i Italia og Spania. Da må det spres utover, sier Fredheim.

Canal+ har skaffet seg rettighetene til seks Tippeligakamper per runde fra 2013 til 2016. Rettighetene til de siste to kampene, og til Magasinet, er ennå ikke solgt.

VIL VISE FLEST MULIG KAMPER: Sportssjef Kenneth Fredheim sier det er åpenbart at kampene må spres mer enn i dag. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
VIL VISE FLEST MULIG KAMPER: Sportssjef Kenneth Fredheim sier det er åpenbart at kampene må spres mer enn i dag. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer