VELTET STYGT: Fabian Cancellara pådro seg to brudd i ryggen da han veltet i E3 Harelbeke. Det sendte sveitseren ut av Flandern rundt og Paris-Roubaix. Foto: DIRK WAEM (Scanpix/Afp)
VELTET STYGT: Fabian Cancellara pådro seg to brudd i ryggen da han veltet i E3 Harelbeke. Det sendte sveitseren ut av Flandern rundt og Paris-Roubaix. Foto: DIRK WAEM (Scanpix/Afp)Vis mer

Cancellara: - Det kunne endt karrieren min

Storfavoritten ute av klassikerne.

(procycling.no): Brosteinen i E3 Harelbeke sendte en av sykkelsportens største stjerner ut på sidelinjen.

Fabian Cancellara deiset nemlig i bakken sammen med flere andre på brosteinsstykke Haaghoek etter drøyt 40 kilometer.

Rittet som ofte omtales som et Flandern rundt i miniatyr, sendte den trefoldige vinneren ut av klassikeren som sykles 5. april.

Med blant annet to mindre brudd i korsryggen, ble det fort klart at Cancellara må se årets klassikere fra godstolen.

Les også: Cancellara ute av klassikerne

Dagen etter velten, snakket sveitseren ble pressen.

- Det kunne vært verre, og jeg kunne fortsatt vært på sykehuset eller måtte opereres, sa Cancellara ifølge cyclingnews.com.

- Eller verst tenkelige scenario, det kunne avsluttet karrieren min, så jeg må ta med meg det positive fra dette.

Også i 2012 ødela en velt for Cancellaras klassikermål. Da veltet han stygt i Flandern rundt og pådro seg kragebeinsbrudd.

- I 2012 raste verden sammen rundt meg. I går var det ikke lett, men i dag er det rart. Det er en merkelig følelse, fordi jeg drar hjem nå. Det er ikke noe som kan gjøres, jeg må bare vente noen uker på å bli frisk.

Sveitseren har som vanlig hatt Paris-Roubaix og Flandern rundt i tankene denne vinteren.

34-åringen vant sistnevnte i fjor og kom også i år til å være storfavoritt.

Det viste seg dog skjebnesvangert å stille til start i E3 Harelbeke, som regnes som rytternes beste forsmak på Flandern rundt.

- Man kan miste alt man har forberedt på ett sekund. Når jeg ser tilbake, har jeg hatt uflaks i E3 tidligere, men det har alltid gikk meg litt ekstra til Flandern rundt. Men nå blir det ingen Flandern for meg. Jeg hadde store planer med laget, men det er slik det er.

Trek-rytteren legger trolig opp etter neste sesong, når kontrakten hans med storlaget går ut.

Det gir han trolig én sjanse til å igjen triumfere i rittene han elsker aller mest.

- Det er for tidlig å snakke om neste år og de neste rittene. I en situasjon som dette lærer man mye, slik jeg gjorde i 2012. Jeg kom sterkt ut av det, men først må man komme over det. Å vinne Flandern rundt ville betydd mye for, laget og historien.

Forrige gang Cancellara ikke kunne kjempe om seieren i de to brosteinmonumentene i april, kom han fryktinngytende tilbake.

I 2013 vant han nemlig både Flandern rundt og Paris-Roubaix. I 2016 blir nok «Spartacus» farlig igjen. Men først venter altså noen uker i senga.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.