Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cancellara klager på taktisk Hushovd

- Hvis jeg stoppet for kaffe, ville de gjort det samme

MISLIKTE SNYLTENDE KONKURRENTER: Thor Hushovd (til venstre) var ikke interessert i å hjelpe Fabian Cancellara i jakten på rytterne i tet. Kanskje ikke så rart, ettersom nordmannen hadde en lagkompis der. Det argumentet holder ikke for sveitseren.   Foto: REUTERS/Bernard Papon/Pool
MISLIKTE SNYLTENDE KONKURRENTER: Thor Hushovd (til venstre) var ikke interessert i å hjelpe Fabian Cancellara i jakten på rytterne i tet. Kanskje ikke så rart, ettersom nordmannen hadde en lagkompis der. Det argumentet holder ikke for sveitseren. Foto: REUTERS/Bernard Papon/Pool Vis mer

(Dagbladet): Laget skulle egentlig kjøre for Thor Hushovd i søndagens brosteinklassiker Paris-Roubaix, men alt forandret seg da lagkamerat Johan Van Summeren kom seg med i det avgjørende bruddet og rykket fra konkurrentene.

Belgieren rullet først over målstreken i ensom majestet, mens forhåndsfavoritt Fabian Cancellera kom inn til annenplass 19 sekunder seinere.

Etterpå kom han med et stikk mot Hushovd og et par av de andre rytterne, som ikke var interessert i å hjelpe ham i jakten på rytterne foran.

- Hvis jeg hadde stoppet for å drikke kaffe, ville de gjort det samme. De lå konstant på bakhjulet mitt, sier han til cyclingnews.com.

Hushovd (Garmin Cervelo), Alessandro Ballan (BMC) og Juan Antonio Flecha (Sky) blir pekt ut som de fremste gratispassasjerene.

Mange vil nok mene at Hushovd gjorde det eneste riktige, og at han av lojalitetshensyn var nødt til å gjøre minst mulig for å tette luka til Van Summeren. Også Ballan hadde en lagkamerat liggende i brudd (Manuel Quinziato).

Slike argumenter holder uansett ikke for Cancellara.

- Det blir for enkelt å bruke det som et alibi. Selvfølgelig var det ikke aktuelt at jeg tauet dem fram. Det er synd, for om de hadde hjulpet til i jakten ville vi tre kommet alene til mål. Og man vet aldri, jeg kunne punktert eller fått krampe som i Flandern, sier han.

Hushovd ble til slutt nummer åtte, 47 sekunder bak vinneren. Fra før av har en annenplass og en tredjeplass fra samme ritt - bare prikken over i-en mangler.

Nå må han vente et år på neste mulighet.

- I utgangspunktet spiller det ingen rolle hvem av rytterne i laget som vinner, men jeg hadde ambisjoner om å vinne selv i dag. Jeg hadde bein til å gjøre det også, sa Hushovd til NTB etterpå.

Han understreket samtidig at han var «veldig glad» for seieren til Van Summeren, etter en tung tid for Garmin Cervelo-laget.

Cancellara byttet fra Saxo Bank til Leopard-Trek før denne sesongen. Søndag var ikke de nye lagkameratene hans gode nok til å gi ham hjelpen han hadde trengt.

- Alle kjørte mot meg. Det var ikke mulig å vinne. Annenplass er som en seier for meg i dag. Selv om jeg tapte, var det andre som tapte mer enn meg, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media