Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cancellara og Gerrans til Tour des Fjords

- Dette blir det største vi har arrangert.

DUELLANTER: Fabian Cancellara (foran) og Simon Gerrans (bak Cancellara) kan meget vel bli Alexander Kristoffs største rivaler på hjemmebane under Tour des Fjords. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo
DUELLANTER: Fabian Cancellara (foran) og Simon Gerrans (bak Cancellara) kan meget vel bli Alexander Kristoffs største rivaler på hjemmebane under Tour des Fjords. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo Vis mer

(procycling.no): Det blir tett med internasjonale stjerneryttere på norske veier når det inviteres til det tredje Tour des Fjords 27.- til 31. mai.

Foruten Alexander Kristoff og Katjusja er nå fire andre storlag fra WorldTour-nivået bekreftet klare for vestlandets største sykkelfest.

- Vi har mange lag som er klare for det neste Tour des Fjords. Katjusja har allerede gått ut med at de kommer. I tillegg har vi fått bekreftet at Tinkoff-Saxo blir med, forteller daglig leder for rittet, Roy Hegreberg, til procycling.no.

Og det blir bare bedre når Hegreberg fortsetter oppramsingen av lag og profilene som blir er ventet til 2015-utgaven.

Tour de France-treer
- FDJ med Thibaut Pinot, som ble nummer tre i Tour de France i år, stiller til start. Det samme gjør Orica GreenEdge, og de forventer å ta med seg Simon Gerrans. Vi har også fått bekreftet at Trek blir med i år. De tar mest sannsynlig med Fabian Cancellara på laget, avslører Hegreberg.

Duoen Gerrans og Cancellara har vært blant verdens beste syklister i en årrekke, mens Pinot fikk det definitive gjennombruddet med pallplass sammenlagt i Tour de France i sommer.

Hegreberg tror enda flere av de største lagene ønsker å stille i Tour des Fjords. I fjor ble pågangen fra de store profflagene større etter hvert som rittet nærmet seg.

- Dette er veldig bra for oss såpass tidlig. Vi har også seks prokontintentallag som er påmeldt, deriblant danske Cult Energy og det nye Rompoot-laget fra Nederland, forteller han.

Spår folkefest
Ispedd lokale helter som Alexander Kristoff, U23-verdensmester Sven Erik Bystrøm og proffaktuelle Odd Christian Eiking, så skal det bli vanskelig å argumentere for å ikke møte opp for de sykkelinteresserte i de to sørligste vestlandsfylkene.

- Sportslig blir dette det største vi har arrangert. Vi får med noen av de største sykkelstjernene, nasjonalt og internasjonalt. Vi hadde veldig mye folk rundt løypene i år, og med økt satsing fra TV 2 vil dette bare bli enda bedre, påpeker Roy Hegreberg overfor procycling.no.

- Nordmenn reiser gjerne til Frankrike for å se store sykkelløp med de største stjernene. Nå forsterker vi oss veldig etter et veldig bra arrangement i fjor. Jeg tror dette kan bli tidenes folkesfest, fortsetter han.

Lokale profiler
Noen ulempe er det heller ikke at Norges største sykkelstjerne er fra Stavanger.

- Definitivt ikke. Med Alexander Kristoff på startstreken gir det en ekstra dimensjon. Og med Øster Hus-Ridley og Bystrøm fra Haugesund har vi flere som er store lokalt. Med Team FixIt og Odd Christian Eiking hos Joker, som ser ut til å bli den neste norske sykkelproffen utenlands, bør det bli god interesse også i Bergen, mener Tour des Fjords-sjefen.

Tour des Fjords arrangeres over fem dager slutten av mai, og skal innom de store byene og fjordlandskapet i Rogaland og Hordaland.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media