Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cancellara og Gilbert til Sørlandet i juli

Møter Schleck-brødrene og de norske stjernene 27. juli.

TIL KRISTIANSAND: Sveitsiske Fabian Cancellara blir blant de mange store sykkelnavnene på startstreken i Sørlandet Grand Prix 27. juli. Foto: Christophe Bott, EPA/Scanpix
TIL KRISTIANSAND: Sveitsiske Fabian Cancellara blir blant de mange store sykkelnavnene på startstreken i Sørlandet Grand Prix 27. juli. Foto: Christophe Bott, EPA/Scanpix Vis mer

Tempoverdensmester Fabian Cancellara og verdensener Philippe Gilbert er blant syklistene som stiller til start i Sørlandsparken Grand Prix i juli.

Sveitsiske Cancellara og belgiske Gilbert er de største navnene som ble sluppet under torsdagens presentasjon i Kristiansand. Fra før er det klart at Thor Hushovd og brødrene Andy og Fränk Schleck er klar for kriteriumsrittet på Sørlandet, skriver fvn.no.

- Vi er utrolig stolte over å ha fått med Cancellara og Gilbert, sier arrangementsansvarlig for Sørlandet Grand Prix, Kjetil Børufsen, til fvn.no.

Gilbert er rangert som verdensener og ble historisk da han som første mann vant rittene Brabantse Pijl, Amstel-rittet, La Fleche Wallone og Liège-Bastogne-Liège tidligere i år.

Cancellara har også utpekt seg som en av verdens beste klassikerryttere. Han har fire VM-gull og ett OL-gull i tempo, samt seks etappeseirer i Tour de France.

- Dette er ganske stort. Jeg synes det er fantastisk at vi får til det kuleste sykkelrittet Norge har sett siden VM i 1993, sier Børufsen.

Av norske ryttere får Thor Hushovd selskap av Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Kurt Asle Arvesen i rittet som sykles 27. juli.

(NTB)