VIL BLI HØRT: Alberto Contador ble hentet til Saxo Bank uten at Fabian Cancellara visste om det. Slik liker ikke sveitseren. Foto: EPA/NICOLAS BOUVY
VIL BLI HØRT: Alberto Contador ble hentet til Saxo Bank uten at Fabian Cancellara visste om det. Slik liker ikke sveitseren. Foto: EPA/NICOLAS BOUVYVis mer

Cancellara på vei bort fra Saxo Bank

Ble aldri rådført om Contador.

|||Temporåskinnet Fabian Cancellara (29) åpner for å forlate danske Saxo Bank.

Sveitseren er en av sykkelsportens aller største stjerner og en av svært få ryttere gjennom tidene med seier i klassikerne Paris - Roubaix og Ronde van Vlaanderen samme år (i år).

Selv om kontrakten hans med Bjarne Riis' lag varer ut neste sesong, går Cancellara ut på sin egen hjemmeside og hevder han vurderer å kaste seg på tilbud som strømmer på.

- Det er en dårlig skjult hemmelighet at andre lag ønsker meg. I den prosessen har jeg mange interessante tanker. Tanker som også er interessante i lengre perspektiver - også ut over sykkelsporten, skriver Fabian Cancellara.

Det sveitsiske BMC-laget, med blant andre norske Alexander Kristoff og verdensmester Cadel Evans om bord fra før, skal være villig til å kjøpe stjernerytteren fri fra kontrakten.

Også det nye, luxembourgske laget til brødrene Andy og Fränk Schleck er etter alt å dømme på utkikk etter en klassikerrytter av sveitserens dimensjoner.

At Schleck-brødrene forlot Saxo Bank og Bjarne Riis hentet inn Tour de France-vinner Alberto Contador uten å konfrontere Cancellara først, falt 29-åringen tungt for brystet.

- Normalt kommuniserer jeg åpent med Bjarne Riis, og vi har pratet om denne saken. Når han kommer til Vueltaen kan vi diskutere saken. Jeg håper etter det å vite i hvilket lag jeg skal sykle neste år, skriver den regjerende tempoverdensmesteren.

Sveitseren har vunnet Paris - Roubaix to ganger, Ronde van Vlaanderen og Milano - San Remo en gang hver. Tre ganger har han vunnet VM i temposykling.

I Tour de France har Cancellara sju etappeseirer og hele 21 dager i gul ledertrøye - kun én dag unna legendene Greg LeMond, Laurent Fignon og Joop Zoetemelk.

(NTB-Ritzau)