Cancellara slapp uskadd fra velten

Fabien Cancellara er i bedre form enn det først kunne tyde på.

Fabian Cancellara så alvorlig skadet ut da han syklet over mål på mandagens Tour de France-etappe, men beroliget bekymrede tilhengere.

- Det går bra med meg. Jeg hadde litt vondt, men det er allerede mye bedre, sa CSC-rytteren, som dermed kan prøve å forsvare den gule ledertrøya også på tirsdagens etappe.

Cancellara var involvert i massevelten på siste kilometer, og da han syklet til mål var det med bare en hånd på styret og venstrehånden inntil kroppen.

- Det var bare for sikkerhets skyld, forsikret han.

Den italienske Lampre-sprinteren Daniele Bennati ble sendt til sykehus for å sjekke en vond hofte, men ellers lot de fleste rytterne til å ha sluppet unna den stygge velten uten alvorlige skader.

Fordi velten inntraff mindre enn tre kilometer før mål, fikk alle rytterne samme tid som vinneren.

(NTB)

BEDRE ENN VENTET: CSC-rytteren Fabian Cancellara, som har vært best så langt i Tour de France, er uhemmet av dagens massevelt. Men da han trillet over målstreken, holdt han hånda slapt framfor seg. Foto: CHRISTOPHE KARABA/EPA/SCANPIX
BEDRE ENN VENTET: CSC-rytteren Fabian Cancellara, som har vært best så langt i Tour de France, er uhemmet av dagens massevelt. Men da han trillet over målstreken, holdt han hånda slapt framfor seg. Foto: CHRISTOPHE KARABA/EPA/SCANPIX Vis mer