Cancellara til salgs for 24 mill.

Riis' prislapp på stjernerytteren.

21 DAGER I GULT: Fabian Cancellara er verdens beste på tempo og får av den grunn ofte ledertrøye tidlig i Touren. Foto: AFP/JOEL SAGET
21 DAGER I GULT: Fabian Cancellara er verdens beste på tempo og får av den grunn ofte ledertrøye tidlig i Touren. Foto: AFP/JOEL SAGETVis mer

||| Saxo Bank-laget vil gi slipp på superstjernen Fabian Cancellara (29). Pris: 24 millioner kroner.

Det er prislappen lageier Bjarne Riis har satt på sveitseren, skriver avisen L'Equipe. Cancellara, som «svømmer» i tilbud fra rivaliserende profflag i sykkelsirkuset, har ett år igjen av kontrakten sin hos Riis.

Prisen tilsvarer et årsbudsjett for flere av de mindre kontinentallagene. Og selvsagt vil ingen være villig til å bla opp den summen.

Saxo Bank er ribbet for ryttere neste sesong ettersom det varte og rakk langt inn i Tour de France før det ble klart at laget ville fortsette.

Innen den tid hadde stjernebrødrene Andy og Fränk Schleck samt Matti Breschel, Jakob Fuglsang, Jens Voigt, Stuart OGrady, Anders Lund og Dominic Klemme funnet nye arbeidsgivere.

Men Cancellara var tvunget til å bli. Hovedrollen til den tredobbelte tempoverdensmesteren varte kun i noen uker. Da hentet Riis den største av dem alle til laget: Tour de France-vinner Alberto Contador.

Sveitseren er en av bare ti ryttere gjennom tidene som har vunnet storklassikerne Paris - Roubaix og Ronde van Vlaanderen i ett og samme år.

I Tour de France har Cancellara sju etappeseirer og hele 21 dager i gul ledertrøye - kun én dag unna legendene Greg LeMond, Joop Zoetemelk og nylig avdøde Laurent Fignon.

Han står derfor øverst på ønskelisten til de fleste storlagene i verden.

Men 24 millioner kroner...

(NTB)