VELTET: Fabian Cancellara er alltid blant favorittene til å vinne Flandern rundt og Paris-Roubaix, men i dag fikk oppkjøringen til rittene et skudd for bauen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
VELTET: Fabian Cancellara er alltid blant favorittene til å vinne Flandern rundt og Paris-Roubaix, men i dag fikk oppkjøringen til rittene et skudd for bauen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Cancellara veltet ut av klassikerne

Til sykehus etter massevelt.

(procycling.no:) Klassikeren E3 Harelbeke er rytternes store test foran Flandern rundt, søndag 5. april.

Her var Fabian Cancellara store forhåndsfavorittene. Men en velt ved Haaghoek, i underkant fem mil unna starten i Harelbeke, skulle endre på det.

I den store velten var nærmere 50 ryttere involvert. Blant dem John Degenkolb, Sebastian Langeveld, Lars Boom og nevnte Cancellara.

Sistnevnte skrek ut av smerte.

Mister klassikerne På et punkt lå han hele tre minutter bak feltet, og valgte han kom seg faktisk opp til hovedfeltet igjen. Til slutt ble det likevel anbefalt ham å stå av.

Senere bekreftet Trek Factory at årets klassikersesong er over for «Spartacus».  Han har nemlig pådratt seg to mindre brudd i korsryggen.

De siste årene har Trek Factory-rytteren dominert stort i klassikerne.

E3 Harelbeke har han vunnet tre ganger. Det samme er tilfelle i Flandern rundt og Paris-Roubaix.

Nordmann ute Langeveld, som er kaptein for Garmin Cannondale, ble tatt med direkte til sykehus sammen med et par andre ryttere.

Også Vegard Breen (Lotto-Soudal) var involvert.

- Breen var med i velten. Han var helt dekket av gjørme, men klarte nesten å kjøre seg tilbake i feltet, skriver Team Joker-sjef, Gino Van Oudenhove i en tekstmelding til procycling.no.

Senere ble det klart at forsøket mislyktes, og Lotto-Soudal skrev på Twitter at romerikingen hadde stått av.

Kristoff tester formen Det er forventet målgang i E3 Harelbeke i 17-tiden. Også Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Sven Erik Bystrøm og Kristoffer Skjerping sykler rittet.

Trolig har Kristoff enda bedre sjanser under søndagens Gent-Wevelgem.

PS! I fjor vant Peter Sagan i Harelbeke.

Les flere sykkelnyheter på www.procycling.no!