Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cancellaras sjef: - Ser ut som Sagan er litt sterkere

Dirk Demol hyller Flandern rundt-vinneren.

TOK OPP JAKTEN: Fabian Cancellara distanserte de øvrige, men kom seg akkurat ikke opp til Peter Sagan. Dermed måtte sveitseren ta til takke med andreplass. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
TOK OPP JAKTEN: Fabian Cancellara distanserte de øvrige, men kom seg akkurat ikke opp til Peter Sagan. Dermed måtte sveitseren ta til takke med andreplass. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OUDENAARDE/OSLO (procycling.no): Da Fabian Cancellara valgte å ikke følge Michal Kwiatkowski og Peter Sagan med snaut fire mil igjen av søndagens Flandern rundt, tok han en massiv risiko.

Duoen fikk raskt besøk av kjøresterke Sep Vanmarcke. På Oude Kwaremont og Paterberg prøvde Cancellara å tette luken, men i front distanserte Sagan de øvrige. Sveitseren var omtrent 15 sekunder unna å oppnå kontakt.

Ventingen hadde satt «Spartacus» ut av seierskampen.

- Man vet aldri hvordan det skal utvikle seg i en slik finale. Da Sagan og Kwiatkowski stakk av gårde, hadde han (Cancellara) gode bein, sier sportsdirektør Dirk Demol til media, deriblant procycling.no, etter årets andre monument.

- Han burde gått med dem. Det var nok en feil å ikke gå etter med en gang. Vi så akkurat det samme i Harelbeke. De to gutta der er verdensklasse. Og Peter Sagan, han er så sterk. Andremann i Tirreno, andremann i Harelbeke, han vant Wevelgem og i dag. Hva kan man si? Jeg tror ikke vi kunne fått noe bedre enn andreplass i dag.

Les også: - Et hardere Flandern rundt enn tidligere

- Han er utrolig
Demol lot seg imponere av verdensmesteren kjøring på vei til hans etterlengtede triumf i en av sykkelsportens fem største klassikere.

- Sammen med Fabian var han topfavoritt. Det stemte jo ganske bra. Det ser ut som Sagan er litt sterkere enn Fabian. Slik er det.

I høst ble Sagan verdensmester i USA, men før det hadde den tidligere seiersmaskinen pådratt merkelappen «nesten-rytter».

De største ritttene gikk uten Sagan-seier, som blant annet sprakk på slutten av både E3 Harelbeke og Flandern rundt på våren.

I år har han slått nådeløst tilbake. Demol mener slovaken har tatt steg fra fjoråret.

- Det ser slik ut. Han er utrolig. Han har mange andreplasser siden VM. Men han er bare 26 og se på merittlisten hans! Det sier egentlig alt. Han er så selvsikker. Han er andremann i Tirreno, Harelbeke, vinner Wevelgem og i dag. Han kan utvilsomt gjøre det samme i Roubaix. Ingen tvil, ingen tvil. 

Les også: Uhell kostet Boasson Hagen krefter

- Siktet mot historie
For Trek og Cancellara ble det en småskuffende dag. Med tre seirer fra før, var det bare en historisk seier nummer fire som var godt nok for 35-åringen i hans siste forsøk.

- Andreplass er en stor ting. Jeg var ganske emosjonell i dag tidlig, og jeg er det fortsatt, sa Cancellara til Sporza ifølge cyclingnews.com.

- Etter så mange forsøk, er ikke andreplass dårlig, men jeg siktet mot å skrive historie. Peter viste at han taklet alt bra, og han var den fortjente vinneren. Jeg samarbeidet godt med Sep og vi prøvde å komme så nær som mulig, men jeg er ikke supermann.

Om situasjonen der han valgte å ikke gå med Sagan og Kwiatkowski, hadde han følgende å si:

- Jeg gikk glipp av det ene sekundet, noe jeg kanskje kan være skuffet over, men det er slik det er.

Les også: Kristoff tror ikke sykdommen ødela seierssjansene

Stolte på laget
Etter at den uhyre sterke trioen hadde fått en fin luke, var det Stijn Devolder som hovedsakelig prøvde å tette luken bak. Den tidligere vinneren fikk etter hvert litt hjelp av Astana og Katusha, men det var ikke nok til å slokke flammene.

- Vi satte vår lit til Jasper (Stuyven) og Stijn (Devolder) dypt inne i finalen. Devolder var nok en gang veldig sterk. Men Jasper måtte bytte sykkel tre ganger. Hjulet hans ble ødelagt flere ganger. Han kom tilbake, men etter Koppenberg var han ferdig. Vi manglet ham, og Edward (Theuns) hadde ikke sin beste dag. Stjin hadde bra ritt, men vi fikk problemer da Sagan gikk med Kwiatkowski og Etixx allerede hadde Vandenbergh fremme. Da fikk vi skikkelig problemer, sier Demol.

Trek-direktøren mener at Cancellaras favorittstempel, og ekstremt imponerende historie i rittet, kan ha ødelagt litt for «Spartacus».

Det var nemlig først da han tok igjen Vanmarcke opp Paterberg han fikk en skikkelig samarbeidspartner.

- Ingen andre ville samarbeide. Dette er problemet med Fabian for øyeblikket. Jeg er fornøyd med at Sep gikk full gass sammen med han i dag, men vanligvis er det bare Sagan som samarbeider med Fabian. For oss er dette et gammelt problem. Det var bare 10 sekunder på Kwaremont, men Sagan var super i dag.

Neste søndag venter Paris-Roubaix. Da kan Cancellara få revansje før denne ukes nederlag.

Les flere saker fra Flandern rundt på www.procycling.no!

FØR RITTET: Peter Sagan og Fabian Cancellara var de store favorittene før rittet, og duoen viste seg også som de sterkeste under rittet. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
FØR RITTET: Peter Sagan og Fabian Cancellara var de store favorittene før rittet, og duoen viste seg også som de sterkeste under rittet. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer