Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cancellaras velt kan ha ødelagt alle tiders gullsjanse for Kristoff

- Hadde det ikke skjedd, kunne vi kommet samlet til mål.

VONDT: Fabian Cancellara hadde vondt i kragebenet etter rittet, og etter å ha fått trøst ble han undersøkt av Sveits' lege. Foto: NTB Scanpix
VONDT: Fabian Cancellara hadde vondt i kragebenet etter rittet, og etter å ha fått trøst ble han undersøkt av Sveits' lege. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LONDON (Dagbladet): Alexander Kristoff (25) sørget for at det norske laget i landeveissykling klarte målet om medalje i London-OL.

Planen var i utgangspunktet at det skulle kjøres for Edvald Boasson Hagen, men han ble sittende i hovedfeltet før han til slutt brøt på grunn av mageproblemer. Hovedfeltet anført av Storbritannia klarte heller aldri å kjøre inn de forskjellige konstellasjonene i brudd.

Kristoff var med i et tidlig brudd, og fikk mot slutten av løpet også med seg Lars Petter Nordhaug.

Fabian Cancellara og hans sveitiske lagkamerater satt farten i bruddet i det de nærmet seg mål, men plutselig skjenet Cancellara ut i en sving, og stupte i gjerdet. Like etter velten stakk Alexander Vinokourov og Rigoberto Uran fra bruddet, som ikke klarte å tette luka til de to.

- Det kunne kanskje vært enda flere som hadde kommet avgårde, og da hadde vi ikke fått medalje. Jeg prøvde egentlig bare å håpe på at flere fikk det samlet. Italia forsøkte å kjøre, Belgia også.

Men kanskje var det aller mest uheldige for Kristoff at tempomaskinen Cancellara slo seg kraftig og rullet videre med store smerter i skulderen.

PÅ PALLEN: Alexander Kristoff tok en sterk bronsemedalje under fellesstarten i sykkel i OL. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis
PÅ PALLEN: Alexander Kristoff tok en sterk bronsemedalje under fellesstarten i sykkel i OL. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis Vis mer

- Det var nok litt dumt at Cancellara veltet, for da gikk litt av piffen ut av Sveits, som hadde en del folk og kjørte hardt. Hadde det ikke skjedd, så hadde det vært samlet, sier Kristoff.

Og med et samlet felt i mål, kunne han like gjerne stått øverst på seierspallen i dag.

- Jeg tror ikke sprinten hadde vært noe annerledes om Uran og Vinokourov hadde sittet sammen med oss, for de er ikke så raske i spurten, sier han.

Og i spurten om tredjeplassen var nordmannen klart sterkest.

- Jeg gikk til litt før 200 meter før mål. Da følte jeg at jeg hadde ganske god kontroll. Men jeg var sliten, og hadde det vært noen med friske bein der, kunne det fort vært en som kom seg forbi, for jeg tror ikke jeg økte farta akkurat på slutten. Men jeg så meg rundt og jeg så ingen på siden, sier Kristoff.

TRIST: Cancellara får trøst etter rittet. Foto: EPA/CHRISTOPHE KARABA / NTB scanpix
TRIST: Cancellara får trøst etter rittet. Foto: EPA/CHRISTOPHE KARABA / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media