Cancellaras velt kan ha ødelagt alle tiders gullsjanse for Kristoff

- Hadde det ikke skjedd, kunne vi kommet samlet til mål.

VONDT: Fabian Cancellara hadde vondt i kragebenet etter rittet, og etter å ha fått trøst ble han undersøkt av Sveits' lege. Foto: NTB Scanpix
VONDT: Fabian Cancellara hadde vondt i kragebenet etter rittet, og etter å ha fått trøst ble han undersøkt av Sveits' lege. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

LONDON (Dagbladet): Alexander Kristoff (25) sørget for at det norske laget i landeveissykling klarte målet om medalje i London-OL.

Planen var i utgangspunktet at det skulle kjøres for Edvald Boasson Hagen, men han ble sittende i hovedfeltet før han til slutt brøt på grunn av mageproblemer. Hovedfeltet anført av Storbritannia klarte heller aldri å kjøre inn de forskjellige konstellasjonene i brudd.

Kristoff var med i et tidlig brudd, og fikk mot slutten av løpet også med seg Lars Petter Nordhaug.

Fabian Cancellara og hans sveitiske lagkamerater satt farten i bruddet i det de nærmet seg mål, men plutselig skjenet Cancellara ut i en sving, og stupte i gjerdet. Like etter velten stakk Alexander Vinokourov og Rigoberto Uran fra bruddet, som ikke klarte å tette luka til de to.

- Det kunne kanskje vært enda flere som hadde kommet avgårde, og da hadde vi ikke fått medalje. Jeg prøvde egentlig bare å håpe på at flere fikk det samlet. Italia forsøkte å kjøre, Belgia også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer