Cannavaro og kona etterforskes for skattefusk

Skal ha unndratt en million euro.

I TRØBBEL? Fabio Cannavaro må forklare seg for skattemyndighetene i Italia. Foto: AP /Hassan Ammar / NTB SCANPIX
I TRØBBEL? Fabio Cannavaro må forklare seg for skattemyndighetene i Italia. Foto: AP /Hassan Ammar / NTB SCANPIXVis mer

Italiensk politi har åpnet sak mot den tidligere fotballstjernen Fabio Cannavaro og hans kone for skatteunndragelser på mer enn 1 million euro.

Forholdene Cannavaro (41) og kona Daniela Arenoso (40) nå må svare for stammer fra perioden 2005 til 2010.

- Fabio Cannavaro er under etterforskning mistenkt for å ha opprettet et falskt selskap for å unngå å betale mer enn 1 million euro (cirka 8,6 millioner kroner) i skatt, kunngjorde myndighetene i Italia onsdag.

Drev «båtutleie» Den tidligere midtstopperkjempen, som blant annet ledet Italia til VM-gull i 2006, har fått eiendom og eiendeler til en verdi av rundt 900.000 euro (rundt 7,8 millioner kroner) beslaglagt i forbindelse med etterforskningen. Dette skal i hovedsak være verdier tilknyttet Cannavaros angivelige luksusbåtutleie i Napoli, som han skal ha drevet sammen med sin kone.

Påtalemyndigheten hevder på sin side at disse båtene kun er blitt benyttet til privat bruk og at båtutleieselskapet FD Service ble opprettet for å svindle myndighetene for skattepenger. Skattefusket skal ha foregått mellom 2005 og 2010.

41 år gamle Cannavaro er stor stjerne i Italia og har en innholdsrik fotballkarriere bak seg i både Napoli, Inter, Juventus og Real Madrid. Han har 136 landskamper for Italia.

Store beløp En rapport fastslo nylig at den italienske staten går glipp av over 91 milliarder euro (790 milliarder kroner) hvert eneste år som følge av skatteunndragelser. Det tilsvarer seks prosent av landets bruttonasjonalprodukt.

Italias statsminister Matteo Renzi har tatt til ordet for å få bukt med dette problemet.

Også moteskaperne Giorgio Armani, Domenico Dolce og Stefano Gabbana er tidligere dømt for skatteunndragelser etter lignende etterforskning.

Tidligere statsminister Silvio Berlusconi ble dømt til fire års fengsel for skattesvik i 2012. Gjennom en amnestiregel ble straffen redusert til ett års husarrest og samfunnstjeneste i 2013. (©NTB)