Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cannavaro tatt i doping

Juventus skylder på vepsestikk.

DOPINGTATT: Juventus-midtstopper og Italias landslagskaptein Fabio Cananvaro. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini
DOPINGTATT: Juventus-midtstopper og Italias landslagskaptein Fabio Cananvaro. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini Vis mer

||| (Dagbladet.no): Fabio Cannavaro har avgitt en positiv dopingprøve, skriver nyhetsbyrået AP.

Den italienske landslagskapteinen, som til daglig spiller i Juventus, testet positivt på kortison 29. august. Klubben hevder kortisonbruken var for å hindre en allergisk reaksjon etter et vepsestikk.

De  har nå lagt ut en forklaring på sin hjemmeside, der de erklærer at det medisinske apparatet handlet innenfor retningslinjene da midtstopperen ble stukket av vepsen.

«I den anledning ble det brukt et medisink middel som var uunnværlig for å forhindre eventuelle komplikasjoner, selv dødelige», heter det i pressemeldingen. 

Det italienske fotballforbundet sier at deres medisinske apparat ble informert om injeksjonen etter vepsestikket, og at et sertifikat ble sendt til CONI.

Italias olympiske komité (CONI) har like fullt innledet etterforskning mot 36-åringen.

Selv om kortison står på dopinglista, er det svært utbredt innen medisinsk behandling av flere lidelser.

Det er ikke første gang Cannavaro havner i dopingbråk.

I 2005 sjokkerte han sine landsmenn da TV-stasjonen RAI viste et videoklipp av en smilende Cannavaro, som selv holder kameraet mens en fra Parma setter en sprøyte på ham, med stoffet neoton.

- Se hva som er blitt av oss før Uefacupfinalen. Jeg er 25 år og de dreper meg, sier Cannavaro i videoen.

Opptaket stammet fra et hotellrom i Moskva i 1999 - dagen før Uefacup-finalen mellom Parma og Marseille.

Selv om neoton er et prestasjonsfremmende middel, sto det ikke på noen dopingliste på det aktuelle tidspunktet, og Cannavaro ble dermed ikke straffet.

Om Juventus-stopperen - som ble kåret til verdens beste fotballspiller i 2006 - slipper unna denne gangen gjenstår å se.

Cannavaro var allerede utelukket fra lørdagens VM-kvalifiseringskamp mot Irland, men var ventet inn i troppen til onsdagens kamp mot Kypros. 


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling