Cantona: - Jeg er sexy

En usedvanlig åpen Eric Cantona lot seg intervjue i 30 minutter på fransk TV i forrige uke. Franskmannen snakket om temperamentet sitt, sexliv og tida i Manchester U. Les siste nytt fra engelsk fotball.

Det var i TV-showet «Tout le monde en parle» på France 2 Cantona lot seg intervjue skikkelig for første gang på flere år. Den 34-årige villmannen la opp som spiller i 1997.

Cantona - døpt «The King» av United-fansen - var i godt humør og kjapp i replikken.

Her er noe av det Cantona snakket om:

 • Om temperamentet:

  - Jeg liker folk som reagerer, gjør det de har lyst til. Jeg sier ikke at jeg er en rebel. Jeg er ikke stolt av alt jeg har gjort, men jeg er som jeg er.

 • Hva han foretrekker i livet:

  - Det er å være sammen med familien, de jeg elsker. Å være fri til å si det jeg vil.

 • Om sex:

  - Min største glede er å tilfredsstille min partner. Så lenge partneren liker det, liker jeg det.

 • Hva som er mest sexy med Cantona:

  - Jeg liker å danse, jeg er en god danser. Jeg er sensuell.

 • Hva som er minst sexy:

  - Ingenting. Jeg er sexy (god latter).

 • Om kino:

  - Det er ikke noe for meg. Det varer for lenge. Fotball er min lidenskap.

 • Om maling:

  - Det er terapi for meg. Hvis folk ikke liker maleriene mine, så bryr ikke det meg.

 • Favorittkampen:

  - Det må bli comebacket mot Liverpool. Den kampen kommer jeg aldri til å glemme.

 • Den legendarisk uttalelsen om måkene:

  - Advokatene og mine representanter skulle absolutt ha meg til å prate. Så jeg bare sa det, det var ingenting, det betydde ingenting. Jeg kunne like gjerne sagt: «gardinene er rosa, men jeg elsker dem». Jeg snakket fordi jeg måtte.

 • Om hvorfor han ikke kom med til EM 1996:

  - Aimé Jacquet (landslagstreneren) kom for å møte meg i Manchester. Men jeg var på en fest og kom to timer for seint. Da jeg kom hadde han dratt og jeg aner ikke hva han ville si til meg.

  Sa en dønn ærlig Cantona i TV-intervjuet.

  Villa-spillere venner igjen


  Tyrkeren Alpay har unnskyldt seg for lagkamerat David James. Forsvarsspilleren og keeperen havnet i tottene på hverandre etter at en James-tabbe førte til Liverpools åpningsmål i helga. Lagkamerat Steve Staunton måtte skille de to. Aston Villa-manager John Gregory har nå rensket lufta mellom de to. - Alpay har unnskyldt seg overfor meg og David. Vi tok hverandre i hendene, sier Gregory. - Alpay har fått sin disiplinærstraff, men jeg vil ikke si hva den innebærer.

  Vil ha Zola


  Chelsea-manager Claudio Ranieri vil belønne Gianfranco Zolas trofasthet til Chelsea med en ny ettårskontrakt. Zolas kontrakt går ut til sommeren. - Zola er en spiller etter mitt hjerte, sier Ranieri.

  Leboeuf lengter hjem


  Chelsea-forsvarer Frank Leboeuf vil hjem til Frankrike. Mye tyder på at 32-åringen blir lagkamerat med John Arne Riise i Monaco. - Jeg har hatt en fin tid i Chelsea, men jeg føler at trenger å komme meg tilbake til Frankrike for å oppdage hjemmeregionen min på nytt, sier Leboeuf til avisa The Guardian. - Det er nå tid til for å røre på seg og vinne trofeer med Monaco. Chelsea har ikke hørt fra Monaco på over en uke. - Ballen er nå hos Monaco, sier Chelsea-direktør Colin Hutchison.

  Tror Campbell forsvinner


  Tottenhams tyske midtbanespiller Stefan Freund tror kaptein Sol Campbell forsvinner fra White Hart Lane. Campbell sjøl har sagt at gjerne vil bli i London-klubben, men Freund tror landslagsspilleren går gratis til sommeren. - For å være helt ærlig, jeg tror han forsvinner. Det er den følelsen jeg har. For supporterne, klubben og laget håper jeg han blir i Tottenham de neste åra, men jeg tror han bytter klubb, sier Freund.

  Gullt kritiserer Chelsea


  Ruud Gullit mener det har gått nedover med Chelsea siden han fikk sparken som manager i klubben. Nederlenderen har også tidligere uttrykt sin misnøye med at han måtte forlate Stamford Bridge. Gullit fikk sparken da Chelsea nektet å innfri hans lønnskrav for nesten tre år siden. - Jeg tror Chelsea kunne vært en av de store klubbene i Europa, men de bestemte seg for å ta en annen vei og det som skjer nå er konsekvensene, sier Gullit.

  Kilder: Skysport, PA, The Sun

OPP OG NED:</B> Eric Cantona førte Manchester U til flere titler på 90-tallet, men ble også utestengt for et overfall på en tilskuer.