Cantona brukte veldedighetspenger

LONDON (Dagbladet): Fotballegenden Eric Cantona blir sterkt kritisert for å ha brukt mer enn én million kroner på fest og moro under en veldedighetsfotballkamp i fjor sommer. Regninga sendte han til organisasjonen han skulle samle inn penger for.

Eric Cantona slo på stortromma da han skulle delta i en veldedighetskamp til inntekt for ofrene etter en tragisk flyulykke i München i 1958. Et europeisk superlag, med Cantona som kaptein, spilte mot gamle Manchester United.

Godt formål

Folk gikk mann av huse for å se sine tilårskomne fotballhelter spille til inntekt for et godt formål. Men det er ikke sikkert at folk hadde betalt skyhøye billettpriser hvis de visste at store deler av inntektene gikk til å dekke stjernens luksusforbruk.

Avisa Daily Star skriver at kampen innbrakte over 14 millioner kroner - men det var før regninga fra Cantona falt ned i postkassa.

Den tidligere superstjernen hadde chartret et eget fly som han brukte til å transportere venner og familie. Videre innlosjerte han samtlige på et hotell i luksusklassen.

Dyrt hotell

Hvert værelse kostet 3500 kroner natta. Totalt kom hele regninga for Cantonas selskap på én million kroner, som han mener veldedighetsorganisasjonen må dekke.

- Cantona og hans venner har ingen grunn til å beklage noe. Et hvilket som helst annet lag ville gjort det samme, sier organisatoren av kampen, John Dochert som leder Manchester Uniteds eks-spillerforening.