FOTBALLMANN IGJEN: Direktør Eric Cantona hadde med seg New York Cosmos-legende Pele på London-besøk for et par dager siden. I morgen skal det amerikanske laget by på motstand for Paul Scholes' United-utgave på Old Trafford. Foto: AP/Sang Tan
FOTBALLMANN IGJEN: Direktør Eric Cantona hadde med seg New York Cosmos-legende Pele på London-besøk for et par dager siden. I morgen skal det amerikanske laget by på motstand for Paul Scholes' United-utgave på Old Trafford. Foto: AP/Sang TanVis mer

Cantona forstår ikke Tevez og Balotelli

United-legende på Manchester-besøk.

(Dagbladet): Mario Balotelli var sist ute, den italienske urokråka uttalte i helgen at han slett ikke er lykkelig i byen Manchester.

Tidligere har Carlos Tevez sagt at det er lite å finne på i byen i Nordvest-England, og han kommer aldri tilbake når han endelig er ferdig som City-spiller.

City-spissenes utspill faller ikke i god jord hos Eric Cantona, som bodde i Manchester og spilte for United i årene 1992 til 1997.

Den franske fotballegenden tar med sitt New York Cosmos til Old Trafford for Paul Scholes' testimonialkamp i morgen, og synes Balotelli og Tevez bør konsentrere seg mer om det de betales fyrstelig for å gjøre i England.

Spille ball.

- Jeg hadde det flott i Manchester. Jeg kan ikke forstå at noen ikke kan trives her. Jeg går utifra at det kommer an på hvor de er fra og hvorfor de er her. Det viktigste for meg var alltid å spille, og hvis du er i en av verdens beste klubber er det bare å nyte det, sier Cantona til britiske aviser.

45-åringen ikke bare trivdes, han sier han elsker byen, folket og fansen i Manchester.

Og foran søndagens Community Shield kamp mellom årets liga- og cupmestere snakker han selvsagt penest mot sin egen gamleklubb.

- United er det beste laget. Jeg vet ikke hvordan City fungerer, kanskje jobber de med akademiet sitt. Men i dag ønsker å de å bygge lag ved å kjøpe spillere. De har hatt suksess med FA-cupseieren. Men det betyr ikke at de er like sterke som United, som henter fram unge talenter, sier Cantona.

United vant juniorcupen i England i vår, Citys siste seier med ungguttene kom i 2008. Cantona ser ikke bort fra at nettopp Scholes' sko kan fylles av en spiller fra Uniteds egne rekker.

- Du kan erstatte spillere, spesielt når det er snakk om en klubb med en stor manager som Alex Ferguson. Hver gang en spiller gir seg så tror vi at klubben ikke vinner mer. Men de fortsetter å vinne fordi de er så voldsomt sterke, sier Cantona.

STERK SJEF: Eric Cantona mener alle storspillere erstattes greit så lenge Alex Ferguson er sjef i United. Foto: Scanpix
STERK SJEF: Eric Cantona mener alle storspillere erstattes greit så lenge Alex Ferguson er sjef i United. Foto: Scanpix Vis mer