Cantona frykter for Uniteds sjel

Bare sauer på laget?

• Fakta og mål: Everton og United i returkamper i Fa-cupen fra kl. 21

(Dagbladet.no): Eric Cantona har aldri vært redd for å snakke fritt. Onsdag var det hans elskede Manchester United som får unngjelde.

Den franske spisslegenden er redd for klubbens framtid etter amerikanske Malcolm Glazers inntog på Old Trafford. Og Cantona liker heller ikke Roy Keanes avskjed.

- Jeg er bekymret siden Glazer er på plass og Roy Keane er borte. Jeg har følelsen av at klubben er i ferd med å kvitte seg med filosofien sin. Det ville vært synd nå som vi er i en tidsalder der spillere blir brukt som sauer, sier Cantona ifølge The Sun.

Hva Cantona mener med «sauer» er like åpenbart som snakket om «måker etter tråleren», ordene mannen med kragen brukte etter at han karatesparket en Palace-fan i 1995.

Trolig savner Cantona spillere som seg selv i dagens Manchester United-årgang, de som følger hjertet uten en tanke for konsekvensene. Og han savner muligens den attraktive fotballen Alex Fergusons mannskap har vært kjent for.

- Dødsfallet til George Best kan ha kommet sammen med døden til sjelen i en unik klubb. United var kapable til å hente spillere som Best, Keane og Bobby Charlton - de som hadde balansen - og de respekterte at hver mann var ulik, sier Cantona.

Uttalelsene til Cantona kommer når gamleklubben hans sliter. Laget tapte 1-3 mot Manchester City i helga, og møter Burton i returkamp i FA-cupen i kveld.

39-åringen mener han bare i Manchester United fikk ekte frihet som fotballspiller. Slik er det kanskje ikke lenger i den tradisjonsrike klubben.

- Du kunne utfolde deg i United, og du ble elsket som den du var, sier Cantona.

• Din kommentar: Hva har skjedd i United?

DRIVER FOTBALLSKOLER: Eric Cantona har fortsatt bånd til sin gamle klubb, i fjor åpnet han en United-fotballskole i Hong Kong.
SLIK HAN HUSKES: Cantona med trøye nummer 7 og kragen brettet opp.