Cantona frykter tiden etter Ferguson

Men håper på FC United.

(Dagbladet.no): Manchester United vil komme mørkere tider i møte etter at den legendariske manageren Alex Ferguson velger å sette karrierepunktum. Det frykter i hvert fall en av klubbens største spillere gjennom tidene, Eric Cantona. 

- Jeg kan skjønne hvorfor United-fansen er bekymret. Filosofien til klubben vil aldri endre seg så lenge Alex Ferguson er i klubben. Etter at han drar…. det er det som gjør meg engstelig. Ferguson er så sterk, så populær, han kan kontrollere alt. For øyeblikket har ingenting endret seg i klubben - bortsett fra det økonomiske. Jeg er bekymret over fremtiden, og håper ingenting vil forandre seg, sier Cantona ifølge The Sun.

Skotske Ferguson har sittet i sjefsstolen i Manchester United i over 20 år, og er den manageren som har vunnet flest trofeer i engelsk fotballs historie. Han har ledet United i over 1000 kamper, og kjenner klubben bedre enn noen annen.

Den nå 42-årige Cantona avslører samtidig at han håper FC United, som ble startet av Manchester United-fans i protest mot Malcolm Glazers overtakelse av klubben, en dag vinner den gjeve europacupen.

- De har en flott idé. Jeg håper de blir en stor klubb og at de vinner europacupen om 50 års tid. Alle klubber har blitt startet på et tidspunkt. Nå er jeg interessert i menneskene som oppretter klubbene. Hvilke typer mennesker startet Manchester United eller Manchester City, spør han seg selv.

FRYKT FOR FREMTIDEN:
Eric Cantona frykter for fremtiden til Manchester United etter at Alex Ferguson pensjonerer seg fra fotballen. Franskmannen gruer seg til den dagen en ny manager kommer inn stadionportene på Old Trafford for å videreføre det Ferguson har bygget opp. Foto: Bob Collier, REUTERS/SCANPIX
FRYKT FOR FREMTIDEN: Eric Cantona frykter for fremtiden til Manchester United etter at Alex Ferguson pensjonerer seg fra fotballen. Franskmannen gruer seg til den dagen en ny manager kommer inn stadionportene på Old Trafford for å videreføre det Ferguson har bygget opp. Foto: Bob Collier, REUTERS/SCANPIX Vis mer
Cantona frykter tiden etter Ferguson