KRITISERER:  Eric Cantona mener FIFA har gjort en kjempetabbe ved å gi fotball-VM til Qatar. Foto: AFP PHOTO / STEPHANE DE SAKUTIN
KRITISERER: Eric Cantona mener FIFA har gjort en kjempetabbe ved å gi fotball-VM til Qatar. Foto: AFP PHOTO / STEPHANE DE SAKUTINVis mer

Cantona langer ut mot Qatar som VM-arrangør

Kaller det en misforståelse.

Det tidligere fotballikonet Eric Cantona som nå er i gang med en ny karriere som skuespiller, sier det var en misforståelse å gi fotball-VM til Qatar.

Han snakker dagen etter at det blåste kraftig rundt Sepp Blatter, presidenten i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), etter en kontroversiell rapport om tildelingen av VM-arrangementene for 2018 (Russland) og 2022 (Qatar).

- Qatar er et spesielt land, og også et svært rikt land. Jeg mener de har kjøpt seg et VM-arrangement i fotball, sier Cantona.

- Når et land blir tildelt et VM i fotball, så skjer det for å utvikle fotballen i landet. Derfor fikk, for eksempel, USA VM i 1994. De som tildelte USA mesterskapet den gangen visste at det var et land med potensial for fotball, forklarer Cantona.

- Hvilken utvikling kan det bli snakk om i Qatar? Hvor mange mennesker er det som bor der?, spør franskmannen som tidligere spilte i Manchester United.

Det bor 2,2 millioner mennesker i Qatar, og brorparten av innbyggerne er arbeidere fra India, Nepal og andre asiatiske land.

- Poenget med VM er ikke å betale folk for å fylle opp banene. Det blir rett og slett feil. Derfor kan jeg si at Qatar har kjøpt seg VM-arrangementet, mener Eric Cantona.

(NTB)