Cantona langer ut mot Qatar som VM-arrangør

Kaller det en misforståelse.

KRITISERER:  Eric Cantona mener FIFA har gjort en kjempetabbe ved å gi fotball-VM til Qatar. Foto: AFP PHOTO / STEPHANE DE SAKUTIN
KRITISERER: Eric Cantona mener FIFA har gjort en kjempetabbe ved å gi fotball-VM til Qatar. Foto: AFP PHOTO / STEPHANE DE SAKUTIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det tidligere fotballikonet Eric Cantona som nå er i gang med en ny karriere som skuespiller, sier det var en misforståelse å gi fotball-VM til Qatar.

Han snakker dagen etter at det blåste kraftig rundt Sepp Blatter, presidenten i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), etter en kontroversiell rapport om tildelingen av VM-arrangementene for 2018 (Russland) og 2022 (Qatar).

- Qatar er et spesielt land, og også et svært rikt land. Jeg mener de har kjøpt seg et VM-arrangement i fotball, sier Cantona.

- Når et land blir tildelt et VM i fotball, så skjer det for å utvikle fotballen i landet. Derfor fikk, for eksempel, USA VM i 1994. De som tildelte USA mesterskapet den gangen visste at det var et land med potensial for fotball, forklarer Cantona.

- Hvilken utvikling kan det bli snakk om i Qatar? Hvor mange mennesker er det som bor der?, spør franskmannen som tidligere spilte i Manchester United.

Det bor 2,2 millioner mennesker i Qatar, og brorparten av innbyggerne er arbeidere fra India, Nepal og andre asiatiske land.

- Poenget med VM er ikke å betale folk for å fylle opp banene. Det blir rett og slett feil. Derfor kan jeg si at Qatar har kjøpt seg VM-arrangementet, mener Eric Cantona.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer