Cantona skjeller ut sine egne

Regjerende verdensmester Frankrike får kjeft i alle kanaler. Nå er det gamlestjerna Eric Cantona som hamrer løs på forsvaret.

Den tidligere Manchester United-kapteinen og landslagsstjernen mener at Frankrikes midtforsvar er for dårlig til at franskmennene kan vinne VM-gull på ny.

- Du kan ikke vinne VM med dårlige forsvarere. Leboeuf og Desailly er ikke gode nok. Derfor vinner ikke Frankrike, mener den tidligere midtbane-eleganten.

- Laget trenger gode spillere på midten og bak for å få et godt fundament, sier Cantona, og han mener at bare Barthez, Henry, Trezeguet og Zidane er virkelig gode på det franske landslaget.

Ikke avgjort

Landet holder pusten. Og venter på Zidane. Avisa Le Parisien slo fast i går at han skal spille, men det var kanskje litt tidlig. Zidane trente sammen med lagkameratene på Busan Asiad Main Stadium i går, men unngikk å sparke til med venstrebeinet.

- Det er han som må ta avgjørelsen om å spille. Jeg vet ikke noe nytt. Jeg venter, sa landslagssjef Roger Lemerre i går.

- Zidane har delte følelser. På den ene siden vil han komme tilbake for enhver pris, men samtidig har han følelsen av å ikke kunne gjøre noe, hevder lagkamerat Emmanuel Petit, som sammen med Thierry Henry må stå over mot Danmark etter to gule kort.

- Taktiske feil

Lemerre blir kritisert for å ha gjort merkelige taktiske trekk som han ikke engang kan forklare. Blant annet å satse for defensivt, og bare sette inn spissen Cissé de ni siste minuttene og Dugarry etter at kampen skulle ha vært avblåst.

I påvente av Zidanes retur er Fabien Barthez utpekt til nasjonal helt. Han reddet det franske laget fra å tape mot Uruguay og fullstendig miste ansikt.

UVISST: Her er mannen hele Frankrike venter på. Men fremdeles vil ingen si om Zinedine Zidane spiller tirsdagens kamp mot Danmark.