Cantona-tale vekker oppsikt

Eric Cantonas tale under gårsdagens Champions League-trekning får flere til å reagere.

Eric Cantona ble i går hyllet som en legende innen fotballen. Han hadde en fantastisk karriere - spesielt da han spilte for Manchester United under Sir Alex Ferguson. Der endte han opp med 64 mål på 143 ligakamper for rødtrøyene.

Siden den gang har han også jobbet med humanitært arbeid, noe de også påpekte under gårsdagens seremoni, og en god grunn til at han mottok prisen. Det var UEFAs president Aleksander Ceferin som delte ut prisen som kalles for President-prisen.

Men da franskmannen skulle holde sin takketale etter å ha mottatt prisen, brukte han noen velvalgte ord som tydelig skapte forvirring. Det kan i hvert fall se ut som Cristiano Ronaldo og Lionel Messi var litt usikre på hva han faktisk mente i sin tale.

For det var ikke bare ordene som ble sagt som skapte full forvirring. I tillegg kan det være vanskelig å høre hva han faktisk sier.

Han startet talen med å sitere William Shakespeare.

- Som fluer er for slemme gutter, er vi for gudene: De dreper oss for moro skyld, sa Cantona.

Videre fortsatte han:

- Snart vil forskning ikke bare kunne bremse aldring av celler, men også reparere celler slik at vi kan leve for alltid. Bare ulykker, kriminalitet og krig vil kunne drepe oss, men dessverre vil kriminalitet og krig dobles. Jeg elsker fotball. Takk, avsluttet United-legenden.

Etter gårsdagens tale har flere reagert. Blant annet skrev den engelske fotballegenden Gary Lineker flere humoristiske Twitter-innlegg etter Cantonas tale.

- La Cantona lede selve trekningen. Det kan bli tullete, men i det minste blir det ikke like kjedelig, skrev Lineker.

Etter at det ble klart at storklubbene Barcelona, Dortmund og Inter, samt Slavia Praha kom i samme gruppe, benyttet Lineker muligheten igjen til å gjøre litt narr av franskmannen.

- Barcelona, Dortmund og Inter kan bli en del av dødens gruppe, men som Cantona sier: Vi kommer til å leve evig, så hva er problemet? skrev Lineker.