Cantona velsigner kokainbruk

Fotballikonet Eric Cantona synes spillerne kan bruke kokain. Så lenge det ikke ødelegger lysten til å vinne.

Cantona kalte søndag Diego Maradona et godt eksempel til etterfølgelse, og sa til britiske medier at han ikke hadde problemer med at fotballspillere bruker kokain.

- Maradona kan fremdeles se seg selv i speilet, og være stolt av at han har jobbet hardt for at lagene han har spilt på skal vinne, sier Cantona.

Men: Franskmannen fordømte samtidig spillere som tar prestasjonsfremmende midler som nandrolon.

- De bruker midler for å hjelpe dem til å vinne. Hvordan kan de se seg selv i speilet? spør Cantona, som mener Maradona er urettferdig behandlet.

- Sakene omkring Maradona er misforståelser. Han er ikke en spiller som tar narkotika for å vinne, hevder Cantona.

Diego Maradona har vært til behandling på Cuba for sin avhengighet til kokain.

Ravn Omdal sint

Fotballpresident Per Ravn Omdal misliker Cantonas utspill.

. - Dette er et fullstendig meningsløst utsagn, sier han.

- Mennesker som er så kjente og populære som Cantona, må være seg sitt ansvar bevisst. Dette er et tøvete utsagn, utbryter Ravn Omdal overfor NTB.

- Vi tar meget sterkt avstand fra alle typer narkotiske stoffer, og jobber over hele verden for å bekjempe stoffmisbruk. Vi ønsker ikke en slik utvikling.

. Han ønsker slett ingen alminneliggjøring av kokainbruk.

- Stoffet står både på FIFAs og IOKs lister over forbudte stoffer, sier den norske fotballpresidenten.

Bondevik skuffet

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik er selv en stor tilhenger av Eric Cantona, og møtte ham under filmfestivalen i Haugesund i 1999.

- Dette er svært beklagelig, sier Bondevik. - Cantona er et forbilde for mange over hele verden, og jeg tar i alle fall sterk avstand fra et slikt utsagn.

Bondevik mener det er en selvfølge at alle narkotiske midler blir holdt borte fra idretten, enten det er snakk om kokain eller prestasjonsfremmende midler som nandrolon.

(NTB)