Cantona vil spille testimonial for Solskjær

Likte å gi ballen til Ole.

Eric Cantona spilte bare én sesong sammen med Ole Gunnar Solskjær. Men begge elsket samarbeidet. 

Manchester Uniteds supporterklubb utga denne måneden et eget Cantona-bilag, for å markere at det er gått ti år siden franskmannen kunngjorde sin avgang. Nå får han selskap i fotballhimmelen – av sin aller siste spissmakker, Ole Gunnar Solskjær. Og Cantona var full av lovord da den norske United-journalisten ba ham beskrive sitt samarbeid med nummer 20:

– Jeg likte å spille med Ole. På grunn av alt rommet han skapte, og fordi han visste å løpe på de riktige tidspunktene. Ole forsto fotball godt. Jeg likte å gi ballen til Ole. Å gi noen en pasning er som å gi noen gave, sier fotballpoeten med kragen.

– Ole visste å sette pris på det. Når du spiller med noen er tid, rom og de riktige øyeblikkene uhyre viktige. Med Ole fungerte dette veldig bra. Jeg visste at hvis jeg ga ballen til ham, så var sjansen stor for at det skulle resultere i målsjanse eller mål.

Cantona sier til bladet at han gjerne stiller opp i en veldedighetskamp for nordmannen.

– Hvis Ole får en testimonial vil jeg gjerne spille. Men det er på den betingelsen at jeg får minst tre måneders varsel. Jeg trenger å trene såpass lenge før kampen. Hvis jeg sier ja, vil jeg også ha det gøy. Og for å ha det gøy må jeg være i så god fysisk form som mulig.

SAMMEN IGJEN? Her jubler Eric Cantona for Ole Gunnar Solskjærs mål i september 1996. Nå vil franskmannen spille sammmen med sin lagkamerat igjen. Foto: Scanpix/Ap
SAMMEN IGJEN? Her jubler Eric Cantona for Ole Gunnar Solskjærs mål i september 1996. Nå vil franskmannen spille sammmen med sin lagkamerat igjen. Foto: Scanpix/Ap Vis mer