IKONISK: Eric Cantona angrep Matthew Simmons i 1995. Nå er det sistnevnte som har gått til angrep. Foto: SCANPIX
IKONISK: Eric Cantona angrep Matthew Simmons i 1995. Nå er det sistnevnte som har gått til angrep. Foto: SCANPIXVis mer

Cantonas Kung Fu-offer julte opp fotballtrener

Trodde sønnen ble benket på grunn av Cantona-episoden.

(Dagbladet): Husker du Matthew Simmons?

Kanskje for mye forlangt, men 25. januar 1995 var det få andre fotballfans snakket om, enn den da 20 år gamle Crystal Palace-supporteren.

For det var Simmons som skjelte ut Manchester United-stjerne Eric Cantona til det kokte fullstendig over for franskmannen, som svarte med å dele ut et karatespark over reklameskiltene.

Nå har Cantona-episoden dukket opp igjen for Matthew Simmons, som for tiden er 36 år gammel.

Ifølge Daily Mail er han dømt til seks måneders betinget fengsel etter å ha overfalt sin sønns fotballtrener - fordi han trodde sønnen ble benket nettopp på grunn av det som skjedde med franskmannen med kraven.

- Oppførselen din var som en fotballpøbels. Slik oppførsel er uakseptabel, sa dommer Michael Hopmeier da han ga Simmons straffen.

Eric Cantona ble utestengt i ni måneder etter sparket mot Crystal Palace-supporteren i 1995, men har senere uttalt at han aldri angret på det.

- Jeg vet ikke om det var riktig eller feil. Men jeg hvis jeg fant meg selv i samme tilstand, ville jeg uten tvil gjort det igjen, sa den tidligere Manchester United-spissen rundt «tiårsjubileet» for hendelsen.