Capello ber om unnskyldning for VM-fiaskoen

- Ville forstått det om jeg fikk sparken.

FORSTÅR FANSEN: Fabio Capello er forberedt på piping fra tribunen når England møter Ungarn på Wembley onsdag. Her fortviler han under åttedelsfinalen mot England i sommerens VM. England tapte 4-1. Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters/Scanpix
FORSTÅR FANSEN: Fabio Capello er forberedt på piping fra tribunen når England møter Ungarn på Wembley onsdag. Her fortviler han under åttedelsfinalen mot England i sommerens VM. England tapte 4-1. Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters/ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): - Først og fremst vil jeg si unnskyld til supporterne som fulgte oss i Sør-Afrika. Jeg vet at de brukte masse tid og penger på å følge England, og jeg er virkelig lei meg, sa landslagssjef Fabio Capello i går.

Da tok han han ut troppen som skal møte Ungarn på Wembley onsdag. Og i samme anledning snakket italieneren offentlig for første gang siden VM.

Englands VM-innsats sist sommer, ble som den gjerne har blitt de siste 40 årene: Et stykke unna de hjemlige forventningene.

- Ingen god tid England kvalifiserte seg til VM på overbevisende måte, men fikk det ikke til i sluttspillet. De hanglet seg videre fra gruppespillet, men i åttedelsfinalen sa det brått stopp med 1-4 mot Tyskland.

- Dette har ikke vært noen god tid for meg. Når du vinner, er du den beste. Når du taper, er du ingenting. Vi må bare innse at denne jobben alltid vil være slik, sier Capello ifølge nyhetsbyrået Press Association.

Capello ble spurt av pressen om han hadde vurdert å trekke seg fra jobben.

- Dagen etter Tyskland-kampen snakket jeg med sir Dave Richards (styremedlem i FA - journ. anm.) i Sør-Afrika. Jeg fortalte ham hva jeg tenkte, og sa «dere må avgjøre». Jeg tenkte mye på situasjonen, men jeg er en fighter og jeg har aldri gitt opp i karrieren min. Jeg ser alltid framover, sier 64-åringen.

Venter piping Capello sier han til slutt falt ned på at han ønsket å fortsette. Han måtte likevel vente en stund på den endelige avgjørelsen fra fotballforbundet.

- Jeg ønsket å fortsette. Men om FA hadde bestemt seg for å sparke meg, ville jeg fortstått det.

Han er også forberedt på pipekonsert fra publikum på onsdag, men understreker betydningen av støtte.

- Jeg forstår supporterne. Jeg tror at de kan komme til å pipe på Wembley, men vi trenger støtte fra fansen. Det er veldig viktig, men jeg er forberedt på piping fordi de hadde stor tro på laget som dro til VM, og resultatene var ikke så gode, sier Capello.